Ko su srpske milionerke iz blata: Od skromnog detinjstva do ogromnog luksuza

Foto: Vesna Lalić/Filip Krainčanić/Nova.rs, Antonio Ahel/ATAImages, M.M./ATAImages

Nisu imale ništa i onda su stekle sve.

Danas žive u dvorcima i vilama, imaju luksuzna kola i brendiranu odeću, ali tako nije bilo oduvek. Mnoge poznate Srpkinje imale su jako skromno detinjstvo i tek decenijama kasnije stegle su ogromno bogatstvo i slavu.

Dragana Mirković

Danas uspešna i velika zvezda koja živi u dvorcu sa porodicom u okolini Beča, rođena je u selu Kasidol kraj Požarevca sa svega nekoliko stotina stanovnika. Zanimljivo je da je Dragana baš po selu dobila nadimak – Luče iz Kasidola.

Dragana je odrastala sa bakom, dedom, roditeljima i dve i po godine starijom sestrom Dušicom. Sanjala je da nakon studija engleskog jezika postane turistički vodič. Još tokom prva četiri razreda osnovne škole otkriven je njen veliki talenat, pa je neretko nastupala kao solista na školskim priredbama i takmičenjima.

Iako je prva ploča prodata u više od 150 000 primeraka, Dragana danas priznaje da nije bila potpuno svesna svog uspeha. S obzirom da je u osnovnoj školi bila vukovac, želela je da nastavi školovanje. Zbog karijere je to bilo nemoguće, pa je kasnije vanredno završila Trgovačku školu u Bosni i Hercegovini.

Dragana Mirković Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Pesme i raskošan glas u narednim godinama doneli su joj titulu jedne od najboljih pevačica sa ovim prostorima. Ona danas sa mužem Tonijem i decom, Manuelom i Markom, živi u Beču, u velelepnom dvorcu od 50 miliona evra. Dvorac je od neprocenjive istorijske vrednosti, sazidan je u 12. veku i pod zaštitom je države.

Dragana ima i svoju televiziju, a suprug Toni je biznismen, posebno poznat kao distributer skupocenih automobila. Procene njihovog bogatsva idu i do 100 miliona dolara

Dragana i danas obilazi svoje rodno selo, a komšije iz Kasidola kažu da je ostala ista ona Dragana kao i sa početka karijere.

Svetlana Ceca Ražnatović

Ceca je rođena u selu Žitorađa koje ima nešto više od 3.000 stanovnika.

Cecina majka Mira je bila učiteljica, a otac mašin-bravar koji je kasnije postao politički funkcioner i predsednik opštine. Pevačica ima sestru Lidiju, a živeli su i sa dedom i babom.

Prvi nastup je imala u devetoj godini života na školskoj predstavi gde je oduševila publiku. Neretko se dešavalo da nije imala novca za autobusku kartu i da se sa priredbi, koje su se održavale u susednim selima, vraćala peške. Kasnije je izjavila da je za jedan vikend zarađivala 700 maraka, dok je njena majka imala platu 25 maraka.

Osnovnu školu je završila sa odličnim uspehom, ali se posvetila pevanju i, uprkos majčinim molbama, nije nastavila školovanje. Mnogo godina kasnije je vanredno završila Srednju veterinarsku školu, odsek tehničar svinjarstva. Uveče je pevala, a preko dana je spremala predmete.

Jedan od ključnih momenata u Cecinoj karijeri je bilo leto 1987. godine kada je upoznala kompozitora Mirka Kordića. On je prepoznao nejn talenat i pitao je roditelje za dozvolu da je povede u Beograd.

Od tog prelomnog trenutka Ceca je stekla milione. Danas ima luksuznu vilu na Dedinju, kuću na Kipru, apartmane na Kopaoniku, čitav vozni park, muzički studio…

Poznati sajt „Celebrity Net Worth“ je Cecino bogatstvo procenio na čak 80 miliona dolara, te se tako ona na njihovoj listi našla na drugom mestu najbogatijih domaćih zvezda, odmah iza Dragane Mirković.

Pritom, Ceca je porodičnu kuću u Žitorađi preuredila i rado odlazi tamo sa decom da proslavi devojačku slavu. Kaže da se nikada nije stidela svog porekla i uvek je sa ponosom isticala da je sa sela.

Seka Aleksić

Pevačica Seka Aleksić nikada nije krila da je odrastala u siromaštvu. Ona je pre nekoliko godina za jedan bosanski list otkrila kroz kakve muke su prošli njen brat, majka i ona kao izbeglice iz rata, te navela da je bilo perioda kada kao dete nije imala ni za užinu.

„Vrlo mlada sam počela da nastupam kako bih pomogla majci da se izvučemo iz teškog života u koji smo zapali zbog rata. Ona i brat su išli na svaki moj nastup, a imala sam sreću da sam uvek imala muzičare koji su o meni brinuli kao o najrođenijoj“, pričala je tada Seka i dodala da je bilo situacija kada je ostajala bez dinara.

Seka Aleksić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

„Nije me bilo sramota što nekada nisam imala za užinu, ekskurzije, sa tim sam naučila da se izborim i zbog toga sam danas jaka i ne dam na sebe i svoje. Živeli smo godinama u sobi koju nam je škola dala da koristimo, spavali smo na strunjačama, a šporet dobili na poklon. Tako da nemanje novaca meni danas nije strano i taj osećaj nisam izgubila ni sada kada imam mnogo više. Bila sam srećna i tada i sada, to nije stanje mog novčanika, nego duha“, istakla je pevačica svojevremeno.

Rada Manojlović

Selo Četereže koje ima oko 500 stanovnika poznato je baš po pevačici Radi Manojlović, koja je ponosno isticala da je sa sela otkad je kročila na scenu.

Odrasla je u staroj trošnoj kući koju je sagradio još njen deda, a nakon što je stekla novac pevajući, svom ocu Radetu je sagradila veliku kuću.

Rada je govorila da su u porodici koristili spoljni toalet, a kupanje je bilo pravo snalaženje.

“Snađeš se. Imaš šporet, greješ vodu i to je to”, rekla je jednom prilikom pevačica, koja danas u istom dvorištu ima luksuznu kuću.

Manojlović se prvi put prijavila za popularno takmičenje „Zvezde Granda“ 2003. godine. Tada je ispala, 2007. godine je ušla u finale. Prelomni trenutak je bio kada ju je članica žirija pitala koga će da krivi ako ispadne iz takmičenja.

„Ja neću nikoga da krivim jer sam presrećna što sam i dovde došla, budući da nemam glasače. Za mene nema ko da glasa. Ja sam iz jednog malog sela koje ima ukupno 500 stanovnika. Nemam veliki grad iza sebe. I ko da glasa za mene?“, kazala je tada Rada.

Photo: Antonio Ahel/ATAImages

Nakon ove njene rečenice navodno su se mnoga sela ujedinila i počela da glasaju za nju, pa se Rada afirmisala kao pevačica i počela ozbiljno da gradi svoju karijeru i da zarađuje.

Danas za samo jedno veče ona dobije i po nekoliko desetina hiljada evra.

Zorica Brunclik

Pevačica Zorica Brunclik danas živi u izobilju, a nekada je siromaštvo bilo njena realnost. Zoričin život isprva je obeležilo to što je njen otac napustio porodicu kada je ona bila mala.

„Mama Zlatija je sama brinula o meni i trojici braće. Živeli smo u najvećoj bedi jer je majka imala jadnu platu. Ne postoji ništa čega bih volela da se setim iz tog perioda, što ne znači da ga se stidim. Bila sam najstarija i jedino žensko u porodici“, rekla je pevačica svojevremeno.

Zorica Brunclik i Kemiš Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Njeni roditelji su se veoma rano rastali, majka je živela u Smederevu, otac u Beogradu, a ona rasla okružena siromaštvom, ali i bogatstvom.

„Otac me je odvodio i ostavljao po nekoliko meseci kod svoje prebogate familije, samo da bi mami napakostio. Kod njegovih sam živela kao bubreg u loju, nosila najbolju odeću, jela najfiniju hranu… Posle određenog vremena mama bi dolazila po mene da me vrati kući, a ja sam je tada najviše mrzela jer me vraćala u siromaštvo“, priznala je Brunclikova tada.

Kada je krenula u školu, majka Zlatija je Zorici zbog školskih obaveza ukinula odlaske kod oca.

Preokret u životu Zorice Brunclik desio se zbog saveta koje joj je dao pevač Bora Spužić.

„Majka je bila stroga i ponosna, nije nam dozvoljavala da tražimo. Ako smo bili gladni, morali smo da se dovijamo na razne načine ne bi li se najeli kada bismo nekuda išli. Sećam se sreće kada je Bora jednom prilikom svoju ćerku i mene odveo u Beograd, gde nam je obema kupio istu odeću i obuću. Doživotno ću pamtiti reči kojima mi se obratio kao petnaestogodišnjoj devojčici: Zašto se mučiš, bolje ti je da ideš da pevaš i pomogneš tu svoju sirotinju! Završila si osmi razred, a ako budeš želela da se školuješ, učini to kada budeš imala novca.“

Pevačica se tada prisetila i dana kada je prvi put otišla da peva i zaradila prve novce koje je dala svojoj porodici.

„Otišle smo u najnoviju robnu kuću i za sav novac kupile hranu, pa smo kući došle sa dva prepuna taksija. Namestile smo slavski sto, na koji smo stavile sve što smo donele. Kada sam došla do većih para, napravila sam majci i svom rođenom bratu Ljubivoju kuće“, otkrila je Zorica svojevremeno.

BONUS VIDEO: Poznate Lepotice i Zveri

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram