„Ponosna sam što sam grozna devojka“

Foto: Printscreen TikTok/ annabelmaud

Higijena joj je na poslednjem mestu.

Žena koja je „slučajno postala viralna“ nakon što je objavila TikTok video u kojem objašnjava da se ne tušira, ne koristi dezodorans i da preskače da pere zube jer živi sama, otkrila je zašto je ponosna na to što je „odvratna devojka“.

Novinarka Anabel Fenvik Eliot (35) živi sama na selu u Eseksu sa svojim psom, dok njen verenik radi u inostranstvu, a kao samopouzdana introvertkinja retko viđa druge ljude.

Novinarka priznaje da retko češlja svoju dugu kosu, zaboravlja da opere zube jer joj se ne sviđa ukus njene hrane posle pranja, i da samo se tušira vodom.

@annabelmaud Soap is for people who go out in public #grossgirl #grossgirltok #hermit #crunchy ♬ original sound - Annabel Fenwick Elliott

Ona svoje postupke svodi na to da bude „lenja“ i da veruje da je stalno tuširanje i pranje kose podstaknuto „tajetom i dobrim reklamnim kampanjama“, a ne „biološkom neophodnošću“.

Ana bel kaže da je čistoća „na samom dnu njene liste prioriteta“ nakon što je prikupila više od pola miliona pregleda na TikTok-u.

„Mogli biste da pretpostavite, s obzirom da nisam ljubitelj sapuna, da se retko češljam, često zaboravljam da operem zube svaki dan i ponekad se ne tuširam nedelju dana, da sam jedna od nekoliko stvari – beskućnica, zavisnica ili mentalno poremećena.

Ja nisam ništa od toga, ali izbegavam redovno pranje i kupanje. Sigurno sam onda besni hipik? Opet pogrešno. Ne verujem u homeopatiju, znake zvezda ili doktrinu pobune izumiranja. Niti mi se sviđa da ga zagovaram. Ne uživam čak ni u kampovanju.
Umesto toga, radim od kuće i živim sam u dubinama sela Eseksa sa psom kome nije stalo da lutam unaokolo izgledajući kao da sam provučen kroz živu ogradu unazad.
I da, iskreno, ja sam lenja. Jedini put kada koristim dezodorans je ako idem u Teskoo. Moja čistoća je na samom dnu moje liste prioriteta.“

@annabelmaud Very structured night time routine #grossgirl #grossgirltok #eveningroutine #adhd #goodnight #fyp ♬ Evening Sky - Austin Farwell

I izgleda da nije sama, pošto je tek prošle nedelje otvorila TikTok nalog, Anabel je već postala viralna zbog svog odbijanja da se kupa.

„Otvorila sam TikTok u 35. godini kako bih vežbala da se bolje osećam pred kamerom, što moram da unapredim, budući da sam novinar koji ponekad komentariše uživo. Nisam očekivala da će neko gledati moje banalno mrmljanje- a sigurno ne neko ko me poznaje. Uoči prvog posta u subotu, razmišljala sam da li bih možda trebalo da se našminkam po prvi put posle ko zna koliko dugo, ili bar da očešljam kosu, ali sam se na kraju odlučila da ne uradim to.
Kao što smo već ustanovili, ja sam lenja, tako da sam umesto bilo čega interesantnog da kažem, uradila ono što mi se čini da većina ljudi radi na TikToku- pričala sam o prvoj stvari koja mi je pala na pamet- što je tog jutra trebalo da objasni moju netrpeljivost.“

Na njeno veliko zaprepašćenje, za manje od nedelju dana imala je više od pola miliona pregleda na videosnimicma u kojima dokumentuje svoje nestašluke, a što je još čudnija, velika većina komentara je išla u prilog tome što radi, što joj je sugerisalo da ipak nije toliko nenormalna koliko je mislila.

@annabelmaud I am truly honoured #grossgirl #grossgirltok #viral #fyp #trolls ♬ Relaxed everyday loop BGM - Milk

U svojim video klipovima Anabel priznaje da živi sama, da retko komunicira sa drugim ljudima i da se zato trudi da se ne tušira.

Kaže da joj se ne sviđa osećaj kvašenja, pogotovo zimi kad je hladno, a zatim da se osuši i obuče drugačiju varijaciju istog kostima koji uvek nosi- helanke i mekana majica ili odgovarajuća pidžama ako se oseća dovoljno posebno.

„Ne tuširati se svaki dan znači ne menjati garderobu svaki dan, što je meni potpuno u redu“, navodi Anabel.

Ona takođe ne koristi dezodorans ili antipersiprant jer ne vidi poentu stavljanja osim ako ne viđa nekog.

„Mislim da sam možda podsvesno postala žrtva glasina da mazanje kože svim ovim hemikalijama nekoliko puta dnevno nije dobro za nas, a može čak da bude i loše. Čini mi se nepotrebnim da svakodnevno blokiram znojne žlezde bez dobrog razloga“, rekla je Anabel za Dailymail. 

Bonus video: U frižideru devojke koja jede samo sirovu hranu


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram