Ova lepotica iz Prijepolja je čista desetka i neviđena je atrakcija u Švedskoj

Lepotica rodom iz Prijepolja nedavno je za uspeh na Svetskom prvenstvu u fudbalu dobila ocenu 10.

Zećira Mušović (27) poreklom iz Prijepolja golmanka je reprezentacije Švedske. Ona je napravila pravi bum na Svetskom prvenstvu za žene koje se igra u Australiji i Novom Zelandu.

Imala je 11 neverovatnih odbrana i odvela je Švedsku do pobede protiv Sjedinjenih Američkih Država i plasmana u četvrtfinale Mundijala. Pritom je dobila i ocenu 10, što je prava retkost.

A ko je lepa Zećira?

Oduvek je, kako i sama kaže, bila uporna u želji da dođe do cilja, iako od početka nije bilo lako.

„Moji roditelji su devedesetih godina pobegli od rata u Jugoslaviji sa troje dece. Posle dugog puta završili su u Švedskoj, zemlji koja ih je dočekala raširenih ruku“, kaže Zećira.

Porodica je u svet krenula bez igde ičega, a Švedska im je dala sve što su poželeli.

„Ta zemlja je mojoj porodici pružila potrebnu sigurnost. Moji roditelji su imali jasan cilj – želeli su sigurnost za svoju decu i želeli su da imaju budućnost ispunjenu mogućnostima, a ne rizicima i pretnjama. Danas su oni dobro integrisani deo švedskog društva.“

Nekoliko godina po dolasku u Švedsku Zećira je počela da igra fudbal, pre svega zbog brata koji je želeo društvo za tu igru.

„Dobio je sve što je želeo, ali u ženskoj verziji. Moj brat je bio moj najveći uzor. Zbog njega sam počela da šutiram i trčim za loptom, zbog njega sam završila ekonomiju. Mnogo smo slični.“

Zećira kaže da drugi i nisu bili tako blagonakloni prema njenoj strasti i velikim snovima.

„Mnogi su me pitali kada ću da prestanem sa fudbalom i kad ću da počnem da radim nešto što je više za devojke. Ali moje kopačke su bile prva stvar koju bih spakovala kada bismo išli u Bosnu na odmor.“

Danas vrlo uspešna Srpkinja u Švedskoj, Zećira kaže da, što je bivala starija, to joj je bilo jasnije ono što želi da postigne kao profesionalna sportistkinja.

„Želim da inspirišem sledeću generaciju, da im pokažem da je sve moguće ako zaista verujete u to. Želim da promenim stvari nabolje i da omogućim drugima da uspeju.“

Zećira je posle osam uspešnih sezona u vrhunskom švedskom timu FK Rosengard otišla u Čelsi, jedan od najboljih klubova na svetu, a poslednjih nekoliko godina je u švedskoj reprezentaciji.

Na tom putu uz Zećiru je nje dečko hokejaš Alen Bibić. Njih dvoje vole dosta da putuju, sudeći prema fotkama sa instagrama, i mada se ne eksponiraju mnogo u javnosti, povremeno otkriju neki detalj iz svog života, tek da se vidi koliko se vole.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram