One iz senke kroje svet u kom živimo: Najmoćnije žene u marketingu u Srbiji

Foto: Promo/Privatna arhiva/:MKGroupe/Miodora Bozar Delta Holding

One su na liderskim pozicijama - i jako su uspešne.

U oblasti marketinga u Srbiji radi mnogo talentovanih i uspešnih žena, koje su neretko na vodećim pozicijama agencija i kompanija.

Ostvariti karijeru u kompetativnoj oblasti koja zahteva mnogo odgovornosti, kreativnosti i predanog rada nije nimalo lako, a one su to uspele. Zaslužne su za pažljivo građenje imidža mnogih svima poznatih brendova, pametne strategije i inovativne ideje.

Njihove karijere sjajna su inspiracija i pokazuju nam šta žene sve umeju i mogu.

Ko su najuticajne žene u marketingu u Srbiji?

Jana Savić Rastovac

Jana Savić Rastovac je kreativna direktorka u agenciji McCann Beograd. Završila je sociologiju. Svoju karijeru u marketingu počela pre više od 10 godina, a radila je za brendove poput Koka Kole, Carlsberga, Nestle, MTV itd.

Prva u Srbiji je bila dobitnica nagrade Kanski Lion 2011. godine, a iza nje su i druga priznanja Goldendrum Grand Pri, nagrada za Eurobest finalist, kao i brojne nagrade za najbolju agenciju u Srbiji, piše Nova iskra.

Aleksandra Radujko

Foto:promo

Aleksandra Radujko je osnivačica i direktorka agencije New Media Team. Ona je završila Fakultet političkih nauka. Među klijentima njene agencije je Novak Đoković, ali i brendovi kao što su Opel, British American Tobacco, Heineken, Adidas, Reebok, Vojvođanska banka, BIG šoping centri.

Radujko je takođe majka dva deteta.

Milena Đorić Gudurić

Foto:promo

Milena Đorić Gudurić, direktorka marketinga za tržišta Srbije, Crne Gore i BiH u kompaniji Mastercard, dobitnica je Mark Awards priznanja u kategoriji i BRAND INNOVATOR OF THE YEAR, koje dodeljuje Marketing mreža, najuspešnijim stručnjacima iz kompanija u Srbiji.

Počela je sa radom u kompaniji Mastercard od 2018. godine, a pre toga je sticala profesionalno iskustvo kroz različite industrije poslovanja klijenata radom u prestižnim marketinškim agencijama.

Tamara Jokanović

Foto:privatna arhiva

Tamara Jokanović je direktorka agencije Represent Communications. Ona je svrstana u top 40 mladih lidera Jugoistočne Evrope do 40 godina 2021. godine, u okviru Business Elite nagrada.

Od izvorne PR agencije, Represent Communications danas radi u oblasti performans marketinga, kreative, video-produkcije. Među klijentima su im : Samsung, Schnaider Electric, Coca-Cola, Philip Morris, Jelen pivo, Bambi, Milka, Kopaonik biznis forum, Maxi, MK Group, Hemofarm, Microsoft, Philips, Decathlon, Srpska asocijacija menadžera, ATP turniri.

Voljena Daničić

Foto: Direct media

Voljena Daničić je „head of creative“ u Direct Media United Solutions. Kada je nastala, Direct Medija je bila prva medijska agencija u Srbiji. Danas je deo United Medija grupe, posluje u 8 zemalja regiona.

Njen tim stoji iza fenomenalne kampanje „Kad budeš bila spremna“, koja je nastala s idejom da se ohrabre žrtve seksualnog nasilja da podele svoje priče isključivo kada budu spremne i poruče im da za vreme koje im je potrebno ne treba nikom da se pravdaju.

Nataša Šarčević

Foto:promo

Nataša Šarčević je direktorka marketinga i inovacija u kompaniji Atlantic Štark. Ona je dobitnica je Mark Awards priznanja u kategoriji CHIEF MARKETING OFFICER OF THE YEAR. Pre sadašnje pozicije, obavljala je funkciju direktore istraživanja i razvoja Štarkovih brendova koji u okviru Atlantic Grupe.

Nakon završenih studija ekonomije, karijeru započinje kao PR menadžerka u SI&SI kompaniji, proizvođaču poznatih Sinalco sokova i Gorkog lista. Takođe je radila u kompaniji Fruvita, ali i u PepsiCo i Carlsberg.

Mina Tadić

Foto:Miodora BozarDelta Holding

Mina Tadić je direktorka komunikacija u Delta Holding sistemu. Ona ima dugogodišnje iskustvo u oblasti marketinga, strateškog razvoja brendova, korporativnih komunikacija, filantropskih projekata.

Tokom svoje karijere duge preko 15 godina nalazila se na različitim vodećim pozicijama prepoznatljivih domaćih i regionalnih brendova kao što su Nectar grupa, Bambi, Jaffa. Mina je udata i majka dvoje dece.

Bojana Nenadović

Foto:promo privatna arhiva

Bojana Nenadović je direktorka marketinga u Coca-Cola HBC i takođe je dobitnica Mark Awards priznanja u kategoriji CHIEF MARKETING OFFICERS OF THE YEAR – MULTI COUNTRY.

Ona ima preko 12 godina iskustva u marketingu i vođenju brendova. U Coca-Cola HBC je od 2016. godine, a danas veoma uspešno vodi najznačajnije marketinške projekte ove kompanije.

Lea Stanković

Foto:privatna arhiva

Lea Stanković je direktorka agencije Communis, u kojoj radi od 2010. godine. Ona je diplomirala istoriju u Londonu i autorka je stručnih članaka za Media Marketing, The Huffington Post, Forbes.

Njen otac je Ivan Stanković, koji je sa Draganom Sakanom 1990. osnivao prvu multinacionalnu marketing agenciju za Jugoistočnu Evropu Saatchi & Saatchi.

Tamara Veselinović

Foto:MKGroupe

Tamara Veselinović je direktorka komunikacija i marketinga u MK Group. Studirala je španski jezik na Beogradskom univerzitetu, a potom završila i master studije na Fakultetu za trgovinu i bankarstvo i na Fakultetu za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije.

Pre MK Group radila je kao direktorka sektora za odnose sa javnošću u kompaniji Marera Properties, a pre toga je bila menadžerka za odnose sa javnošću u kompaniji Victoria Group.

***

BONUS VIDEO: Posle uspešne sportske karijere, Ana Ivanović u novom poslu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram