Kako se žene u firmi Miroslava Miškovića oblače za posao

mišković žene posao oblačenje
Marija Desivojević Foto: Instagram/marijadc/Twitter/Marija Desivojevic

Šta one nose u kancelariji?

Poznati srpski biznismen i predsednik kompanije Delta Holding godinama je gradio svoju imperiju, a danas dobar deo te mašinerije čine žene. Sam Miroslav Mišković često je govorio da ima puno poverenja u ženske saradnike, koje je Delta rado primala u svoje redove. A kako one koje su i na ključnim mestima u rukovodstvu firme biraju šta će obući na posao?

To pokazuje jedna fotografija koju je na društvenim mrežama nedavno podelila Marija Desivojević, viša potpredsednica u kompaniji.

Uz opis – dress code petkom: Ne ljuti se čoveče – ona je objavila fotografiju na kojoj je nasmejana sa saradnicama.

Zanimljivo je da su sve one vrlo slično obučene. U pitanju je kombinacija sako, farmerke, čizmice. Ipak, ovaj autfit svaka od njih četiri je ponela na drugačiji i zanimljiv način. Tako je jedna odabrala jarkožuti sako uz crne pantalone i bluzu, druga teget sako, farmerke i belu bluzu sa plavim detaljima, Marija se odlučila za svetle farmerke, bluzu u boji belog vina, zeleni sako i efektne srebrne čizmice, dok je četvrta koleginica u crveno-crnoj kombinaciji.

Inače, Marija Desivojević je diplomirala na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Master tezu odbranila je 2009. godine na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju.

Marija Desivojević Cvetković Foto: Delta Holding

U Delti je od 2008. godine, na mestu direktorke divizije za proizvodnju hrane, a od marta 2012. kao potpredsednica kompanije. Zadužena je za razvoj i strategiju poslovanja, kao i sektore informacionih tehnologija i korporativnih komunikacija.

Prethodno je Marija radila kao izvršna direktorka kompanije Spinnaker New Technologies, a zatim kao generalna direktorka kompanije Verano Invest.

Članica je Upravnog odbora jedne poznate banke u Srbiji, Upravnog odbora Srpske asocijacije menadžera, članica je poslovnog kluba “Privrednik”, predsednica Srpske triatlonske unije i potpredsednica Olimpijskog komiteta Srbije.

Govori engleski i služi se nemačkim jezikom. Pasionirana je maratonka, biciklistkinja i Ironman triatlonka.

BONUS VIDEO: Tri kombinacije iz vintidž šopa gde sam našla Versace haljinu za 3.000

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram