Obišla svet noseći na leđima sina s invaliditetom

majka i sin
Foto: Jurgita Vaicikeviciene / Alamy / Alamy / Profimedia

Niki Antram je provela godine putujući svetom i noseći sina Džimija na leđima. Ona je ispunila obećanje koje je sebi dala kao 17-godišnjakinja, kada je rodila dete s invaliditetom. Pre mnogo godina obećala je da će pružiti sinu najbolji život.

Već je planirala njihovu sledeću avanturu – putovanje u Kanadu – kada je svetom počeo da se širi koronavirus, a međunarodne granice su zatvorene.

Sa 43 godine ona je oprezna jer je sve više iscrpljujuće nositi Džimija na leđima tokom njihovih putovanja.

Džimi je rođen s fizičkim i mentalnim invaliditetom, uključujući slepilo i zahteva danonoćnu negu majke i pomoćnika.

„Srce mi se slomilo kad sam saznala da je trajno slep i trebalo mi je dosta vremena da to prihvatim. Imala sam 17 godina i veliku odgovornost pred sobom. Svakog dana pokušavam da ga naučim novim rečima i pokretima. To je proces koji se mora ponavljati puno puta“, kaže ova mama i dodaje da je sin njena večna inspiracija.

„Ne vidi me na konvencionalan način, ali sigurna sam da u mislima ima viziju o tome kako izgledam.“

On ima invalidska kolica, ali Antram nikada nije volela da ih koristi. Zadovoljna je da ga nosi dok je fizički sposobna i pomaže mu da samostalno hoda na kratkim udaljenostima, piše klix.ba.

„Planirajući velike praznike, uvek se pobrinem da imam dovoljno pelena, odeće, pa čak i podmetača, posteljine i jastučnica’, kazala je.

Neverovatne fotografije snimljene širom sveta pokazuju kako se šetaju kroz planine i prašume.

„Srećna sam jer imamo slične interese – oboje uživamo u prirodi, avanturama… Pronalazim načine kako da mu osiguram najbolji i najpustolovniji život“, rekla je.

BONUS VIDEO: DAN MAJKE TROJKI

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram