Naše najlepše smrtonosno oružje: Žene iz vojske koje obaraju s nogu

Nevena Jovanović, Barbara Đorđević, Anđela Budić Foto: Instagram/nevenaatletika, Instagram/serbian.female.soldiers, Instagram/budic_a

Izraz "lepota koja ubija" uz njih dobija sasvim drugu dimenziju.

Kako odmiče vreme, granice među polovima se sve više brišu i imamo prilike da vidimo mnoge žene kako se bave poslovima prvobitno namenjenim isključivo za muški pol. A neke od njih su toliko lepe da bi ranije bilo nezamislivo videti ih u ovim ulogama.

Često se kaže da je lepota smrtonosno oružije, a kada se uz to ukombinuju i pravo oružje i vojnička uniforma, dobije se recept koji nemilosrdno obara sa nogu.

Ove lepotice su hrabrost, čast i poštenje dovele na najviši nivo i moramo da priznamo da smo se u isto vreme uplašile, ali i da imamo nove simpatije.

I Srbija ima da se pohvali lepim vojnikinjama i ženama od oružija pa je tako na ovoj listi morala da se nađe i Nevena Jovanović – žena Kobra.

Nevena ima 33 godine i pripadnica je Odreda vojne policije specijalne namene „Kobre“.

Svoj put je krenula da krči 2007. godine kada je upisala Vojnu akademiju. Bila je to prva ženska generacija.

Barbara Đorđević je još jedan dragulj vojske Srbije, ona je vojna lekarka sa činom poručnice koja najviše voli terenski rad.

Anđela Budić je mlada kadetkinja vojske Srbije, a ova fotografija u uniformi je nastala na promociji najmlađih oficira vojske Srbije 2019. godine.

Anđelina druga strast je crtanje, ali vojska i ljubav prema domovini ipak ostaju na prvom mestu.

Džuli Slaten je pripadnica norveškog vazduhoplovstva i pilot helikoptera.

Na ovom spisku je i američka kadetkinja Emili Rebeka, poreklom iz američke savezne države Alabame.

Ona je trenutno svoju vojničku karijeru stavila na pauzu, a razlog tome je što je postala majka i preselila se u London.

Izrael je poznat po tome što ima obavezni vojni rok za sve svoje građane, neovisno od njihovog pola pa su tako fotografije izraelskih vojnikinja u uniformi često prisutne na internetu.

Lia Mizari je vojnikinja i granična policajka Izreala, a drugo zanimanje joj je modeling.

*

***

Bonus video: Biljana je šampionka u obaranju ruku

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram