Najlepša prva dama na Balkanu je mnogo više od lepog lica

I humanost i besprekoran modni stil.

Mirela Bećirović, supruga Denisa Bećirovića, koji je član predsedništva BiH, važi za najlepšu i najbolje stilizovanu prvu damu Balkana. A ko je zapravo ona?

Otkako je postala prva dama Bosne i Hercegovine, Mirela se dosta fokusirala na humanitarni rad.

Između ostalog, ona je ove jeseni u Sarajevu podržala trku za ozdravljenje Race for the Cure. Cilj te humanitarne manifestacije je osnaživanje zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke i ukazivanje na važnost redovnih preventivnih pregleda.

Svoje vreme provodi i u druženju sa suprugama ambasadora u Bosni i Hercegovini.

“Kako sam se doselila u Sarajevo, one su me jako lepo prihvatile. I njima je ovo sve novo, kao i meni. Upoznajem diplomatski svet, a njih upoznajem sa Sarajevom, našom kulturom i Bosnom i Hercegovinom”, kazala je, a prenosi tuzlanski.ba.

Uz to, Mirela je radila sa Crvenim krstom kada je bio zemljotres u Turskoj.

“Bila je objava na društvenim mrežama da se skupljaju higijenski paketi. Predložila sam im da učestvujemo u tome, a one su se rado odazvale. Skupile smo 150 paketa i odnele ih u Crveni krst”, navela je.

Mirela je aktivna i kada je u pitanju očuvanje kulturno-istorijskog nasleđa njene zemlje.

“Naša država ima bogato kulturno-istorijsko nasleđe koje treba da dodatno zaštitimo i afirmišemo. Smatram da je posebno važno da podižemo svest mladih ljudi o značaju bosanskohercegovačkog nasleđa i podstičemo odgovornost za njegovo očuvanje, a kroz isticanje bogatstva i jedinstvenosti bosanskohercegovačke tradicije i kulture. Na našem prostoru prepliću se brojne kulture i civilizacije i one imaju više različitih identiteta. I to je ono što nas sve zajedno veže i obavezuje da čuvamo ono što je unikatno i vredno“, prenosi ladiesin.ba.

Inače, javnost regiona Mirela je zaintrigirala prvi put prošle godine kada je prošetala crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala.

Mirela, koja je mama dvoje dece, za sebe kaže da je ostala skromna i odgovorna i nakon što je postala prva dama.

“Trudim se, koliko je to moguće, da živim uobičajenim životom kojim sam i do sada živela. Da budem iskrena, postoje i određena ograničenja s kojim se čovek mora pomiriti kada ste supruga člana Predsedništva BiH. Ipak, kada se dobro organizujete, sve prepreke je lakše prebroditi”, kazala je u intervjuu za azra.ba.

Ona je medijima posebno zanimljiva zbog stila odevanja, visoke elegancije, besprekornog modnog ukusa kojim parira ostalim prvim damama u svetu.

„Uglavnom sama biram odevne kombinacije. Pored toga što se trudim da lepo izgledam, jako mi je bitno da se prijatno osećam u tome što nosim na sebi. Ne pratim slepo trendove.“

Modne uzore nikad nije imala, kaže.

„Verujem da moj stil nije uvek bio na zavidnom nivou, ali to je nešto što se gradi godinama. Iz današnje perspektive sam zadovoljna načinom na koji mogu da iznesem odeću koju nosim. Moram priznati da jako često na ulicama naših gradova primetim savršeno modno usklađene dame i one su često moja inspiracija.“

A šta Mirela nosi privatno?

„Privatno ja sam poput svake Bosanke i Hercegovke, što jednostavnije. Rekla bih casual, jako mi je bitno da se u svemu što nosim osećam ugodno i da su to prirodni materijali. Šik odelo, bela pamučna majica i mokasine su nezaobilazni u mom ormaru. Takođe, privatno volim da nosim i džins kombinovan s blejzerom. Jednostavnost je uvek moj izbor.“

Ona je govorila i o tome kako se oseća povodom toga što se u javnosti raspreda koliko košta ono što kupi i nosi.

„Stojim iza toga da za dobar stil ne morate posedovati skupe komade odeće. Svakako poštujem slobodu medija i ne krijem ni sama koliko moji odevni komadi koštaju. U mom ormaru se nalaze komadi high street brendova koji su dostupni svima i koje oblačim i na prijemima, kao i u privatno vreme.“

Mirela je pričala i o porodičnom životu i otkrila da li je stroga mama.

„Mislim da nisam. Naravno da imamo pravila kojih deca treba da se pridržavaju, ali imam prijateljski i otvoren odnos s decom, tako da ako i nastane neki problem, zajedno ga rešavamo. Jako je bitno s decom stalno razgovarati i truditi se da ih usmerite koliko je to moguće“, kazala je Mirela.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram