Misterija lepe Ruskinje koja predstavlja Srbiju u umetničkom klizanju

Foto: Credit line: Sergei Bobylev / TASS / Profimedia

Petostruka šampionka Srbije.

Da li ste znali da Srbiju u umetničkom klizanju predstavlja jedna Ruskinja?

Sredinom ove nedelje završio se međunarodni turnir u umetničkom klizanju Bavarian Open, a jedna od učesnica u ženskoj konkurenciji bila je i petostruka šampionka Srbije, pobednica Skate Helen 2019. turnira Antonina Dubinjina.

Klizačica je u intervjuu za portal Blossom on Ice prokomentarisala nastup na Evropskom prvenstvu u Gracu i govorila je o tome kako je došlo do toga da baš ona predstavlja Srbiju.

Foto: Credit line: Cal Sport Media / Alamy / Alamy / Profimedia

Zanimljivo je da Antonina živi u Moskvi, trenira u CSKA, ali takmiči se za Srbiju.

„Za Srbiju klizam treću godinu na međunarodnom nivou, a sama tranzicija se dogodila pre pet godina. Postojala je takva opcija, pozvali su me prijatelji, i naravno nisam želela da propustim priliku da nastupim na međunarodnom nivou. U Rusiji bih se teško probila“, rekla je Antonina.

Klizačica je objasnila i kako dolazi u Srbiju jednom u dva, tri meseca zbog dokumentacije i drugih pitanja vezanih za klizanje, ali ona ne trenira kod nas, već samo u Moskvi.

Foto: Credit line: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

„U odnosu na druge evropske zemlje, klizanje u Srbiji nije na zavidnom nivou, ali u odnosu na samu Srbiju, kako je umetničko klizanje bilo pre pet godina, sada je nivo značajno porastao“, dodala je Antonina.

Pored klizanja, Antonina studira Fakultet za sport, a iako ima malo slobodnog vremena, zbog brojnih obaveza i treninga, ona uvek nađe prostora da se opusti i uživa sa prijateljima.

Foto: Credit line: Belish / Shutterstock Editorial / Profimedia

Učestvovala je i na Evropskom prvenstvu, ali nije uspela da dođe do medalje. Zato je za ovu sezonu pripremila poseban program, za koji se nada da će joj doneti više uspeha.

„Moj kratki program je Čudne ptice, čudna ptica, koji je postavio moj koreograf Vitalij Butikov“, rekla je Antonina, a prenosi blossomonice.com

***

BONUS VIDEO: Šajlo Džoli Pit – Ćerka Anđeline Džoli je najslobodnije dete Holivuda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram