Ana Oksa napravila skandal na San Remu

Ana Oksa
Foto: Gian Mattia D'Alberto/LaPresse GM_D'ALBERTO / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prve večeri San Rema pevačica Ana Oksa je završila na poslednjem mestu zbog čega je pobesnela.

Ana Oksa je na 73. festivalu u San Remu izazvala kontroverze, a tenzija oko njenog nastupa se nastavila pošto je završila na poslednjem mestu. Prvo je rešila da ne daje intervjue, nije se pojavila na zelenom tepihu što je obaveza svih učesnika festivala (što je kasnije objašnjeno time da joj nije dobro i da je verovatno htela da izbegne hladnoću). A onda, kao šlag na tortu, njena pesma se nije dopala novinarima koji odlučuju o plasmanu prve dve večeri. Ana Oksa je tako završila poslednja i to ju je razbesnelo, pa je svoj bes prosula na društvenim mrežama.

Oksa
Foto: Ettore Ferrari / Zuma Press / Profimedia

Prvo je poslala poruku upućenu svojim fanovima i svima onima kojima se njen nastup dopao.

„Kompanija Oksarte i Ana Oksa se zahvaljuju publici. Vaše emocije su jake, ali nećemo moći da odgovorimo svima. Grlimo vas i vidimo se devetog dana. Lepo je čuti da niste ništa drugo ni očekivali od medija… Očigledno je da oni ne predstavljaju vas. Vidimo se u četvrtak“, napisala je, podvlačeći da novinari ne misle isto kao njena publika.

Ali onda joj to nije bilo dovoljno pa je objavila još jedno saopštenje upućeno novinarskom žiriju koji nije razumeo tekst njene pesme Sali (Canto dell’anima) i naglasila je da u Italiji vlada „funkcionalna nepismenost“.

„Kompanija Oksarte je solidarna sa onima koji su se mučili da razumeju tekst i/ili značenje pesme Sali (Canto dell’anima). Verovatno je nekima lakše da razumeju tekst čija je struktura manje bliska italijanskom jeziku. Naš savet je da se obratite stručnjacima ili da slušate nešto drugo sa strukturom teksta u okviru svojih mogućnosti. Hvala na pažnji.“

Njena poruka je izazvala gomilu reakcija, a poruka o funkcionalnoj nepismenosti Italijana nije se dopala ni njenim okorelim fanovima. Bilo je ipak i dosta onih kojima je Anina pesma odlična i koji su komentarisali da su je novinari verovatno tako plasirali jer je rešila da ne daje intrevjue, kao i da se radi o čistoj zavisti.

***

Bonus video: Beogradski frizer rekao je sve što treba da znate o Didi J na Gremiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram