Ana Oksa ne liči na sebe

Moda i lepota 21. jan 202114:22 > 11. maj 2021 12:10
Ana Oksa
Foto: Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Italijanska pevačica koju pamtimo po specifičnoj boji glasa i besprekornom modnom stilu se pre godinu i po dana pojavila na otvaranju jedne izložbe u Milanu gde je mnoge zvanice nisu prepoznale.

Da li zbog jake šminke, plave kose ili zbog bledog i mršavog lica, Anu Oksu je zaista teško prepoznati na fotografijama sa izložbe Lune Berluskoni.

Italijanska pevačica je rođena u Bariju, a puno ime joj je Ilirijana Hodža (otac joj je Albanac). Debi na muzičkoj sceni je imala 1978. kada je objavila singl „Un’emozione da poco“. Na našim prostorima je najpopularniji bio njen hit „Donna con te“, a zbog unikatnog i lepog glasa, ali i načina na koji interpretira svoje pesme, dobila je nadimak koji je najbolje opisuje kao umetnicu – „Glas i srce“.

Ana Oksa
Foto: Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Dugi niz godina je bila zaštitno lice festivala u San Remu gde je 1989. osvojila prvo mesto pesmom „Ti Lascero“, a 10 godina kasnije postigla je isti plasman numerom „Senza pieta” koja je i danas veliki hit i često se vrti na radio-stanicama.

Oksa danas ima 59 godina i ovih dana je za albansku televiziju Klan izjavila da se „u Italiji kao umetnica oduvek osećala neprijatno zbog dela političke scene koja je indiferentno posmatrala dešavanja u Albaniji“. Rekla je i da je na Rai bila diskriminisana.

Tokom dugogodišnje karijere Oksa je bila poznata po velikim stilskim transformacijama, a svaka nova godina u San Remu je značila i novu fizuru, boju kose. U skorije vreme ponovo ima plavu, dugačku kosu kao na početku karijere.

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram