Mala Zara iz Zrenjanina sludela sudije i postala svetska šampionka iz engleskog

zara zamurović
Foto: Privatna arhiva

Našla grešku u pitanjima.

Zara Zamurović osvojila je zlato na svetskoj olimpijadi iz engleskog jezika – ta vest nedavno je obradovala mnoge.

Naime, desetogodišnja učenica četvrtog razreda osnovne škole „Đura Jakšić“ u Zrenjaninu osvojila je prvo mesto u finalu svetske olimpijade iz engleskog jezika koje je održano u Rimu.

Zara je polaznica škole engleskog jezika ILS Provida Futuri iz Zrenjanina, a plasman na svetsko finale, među 35 najuspešnijih, obezbedila je u konkurenciji 12.530 učenika širom sveta. HIPPO English without Borders je najveće međunarodno takmičenje iz engleskog jezika kao nematernjeg za uzrast učenika od drugog do četvrtog razreda osnovne škole, piše zrklik.com.

I Zara je tu pokazala da je zaista prava šampionka.

Pritom, Zara skromno kaže da nije očekivala da će pobediti jer je bila jaka konkurencija, ali je presrećna svojim uspehom.

A koliko znanja poseduje naša mala šampionka, dokaz je i to što je primetila grešku u jednom od pitanja na testovima, tako da su sudije morale to da reše tokom takmičenja.

„Zaista sam srećna što sam osvojila medalju i što sam upoznala nove drugare. Ovo takmičenje je bilo posebno zato što su se svi radovali tuđem uspehu, a u isto vreme svi su tugovali zbog nečijeg neuspeha. Kada su mene proglasili pobednicom, svi su tapšali, a u isto vreme su i tešili dvoje takmičara koji su plakali zbog svog neuspeha, a nije trebalo. Mislim da je to što smo svi bili tamo za sve veliki uspeh“, kazala je za Blic mala šampionka.

Kaže i da joj je ova medalja samo podsticaj da nastavi da usavršava engleski jezik i plan joj je da i naredne godine učestvuje na ovom prestižnom takmičenju.

Zarin ponosni otac Bojan kaže da je cela porodica oduševljena njenim uspehom, a u isto vreme i začuđena koliko je mala šampionka taj uspeh olako primila.

„Mi smo svi plakali od sreće, a ona je nakon prvobitne euforije i zbunjenosti zbog medalje više gledala na to kako da nas uteši, odnosno da nas smiri, a ne da proslavlja svoju titulu sa drugarima. Naravno, kada smo se napokon smirili i shvatili da imamo svetskog šampiona u kući, usledilo je slavlje. Zahvalni smo Zari i njenim mentorima na ovako velikom uspehu“, rekao je tata Bojan.

I Zarina menotorka i profesorka Dunja Antonić istakla je da se Zara od starta svojim sposobnostima i veštinama isticala.

„Ona je veoma talentovano dete. Veoma brzo pamti, sve informacije brzo usvaja i nekada čak pomislim da me i ne sluša, a u stvari sve prati. Sve joj to lako ide, kao da nije ni svesna da uči kroz igru, što je i dobro.“

BONUS VIDEO: Nina je jedna od retkih automehaničarki u Srbiji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram