Natalija Amazonka je najjača žena na svetu i trenutno živi u Crnoj Gori

Foto: Instagram/nataliya.amazonka

Privlači pažnju gde god da se pojavi.

Ruska bodilbilderka Natalija Kuznjecova (31), poznata kao Natalija Amazonka, je svetska šampionka u bodibildingu, koja je postavila svetske rekorde u benč presingu, mrtvom dizanju i armliftingu.

U poslednjih nekoliko meseci Natalija je putovala po Crnoj Gori i BiH, a najviše joj se dopao Herceg Novi s obzirom na to da je tu kupila kuću.

Počela je da ide u teretanu još kao tinejdžerka i tada je imala oko 40 kg dok njena trenutna težina iznosi 90 kg.

Njen otac je smatrao da će vežbanje poboljšati samopouzdanje njegove ćerke, jer je kao dete bila „mali plašljivi miš“.

Ona je rekla da nikada nije sanjala o sportskoj karijeri, dodajući da joj je prvi trener još dok je bila u školi pomogao da uđe u svet bodibildinga.

„On je u velikoj meri uticao na moju budućnost. Kao i svi drugi, prvo sam otišla u teretanu bez željenog cilja, ali me je posle tri meseca trener pitao da li želim da učestvujem na takmičenju u bodibildingu. Sa 15 godina sam postala šampionka Zabajkalskog regiona.“

Nakon što je osvojila evropske titule u benč presu i mrtvom dizanju i postavila svetski rekord za oba, bodibilderku su počeli da prepoznaju na ulici.

Učestvovala je čak i u predstavi u Boljšoj teatru u kojoj je glumila čuvena rusko-austrijska operska zvezda Ana Netrebko (48) i njen suprug.

Natalija je jednom prilikom izjavila: „Već sam se navikla na slavu i mnogi me prepoznaju na ulici, to se dešava gde god da odem.“

Takođe je rekla da joj ne smeta to što njen muž ima mnogo manje bicepse od nje, jer su u srećnoj vezi jedino važne „zajednička ljubav i podrška“.

***

Bonus video: Tamara – srpska hirurškinja u Brazilu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram