Ko su žene koje stoje iza najmoćnijih muškaraca u Srbiji

najmoćniji srbi
Foto:Antonio Ahel/ATAImages; Filip Krainčanić/Nova.rs; Vesna Lalić/Nova.rs; Pedja Milosavljevic / STARSPORT; Instagram/ivanadelta; Instagram/jovananikolicmusic

Neke već znate, neke su sasvim nepoznate.

Branka Nevistić – Branislav Grujić

Branka Nevistić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Branka Nevistić je godinama bila poznato TV lice, gledali smo je kao voditeljku dnevnika, kvizova i drugih emisija na različitim televizijama. Bila je udata za nekadašnjeg košarkaša Momčila Lavrnića sa kojim ima sina Luku. Taj brak nije potrajao i onda u Brankin život ulazi bogati biznismen Branislav Grujić,. Udala se za njega 2014. godine i zbog ljubavi povukla sa ekrana.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

„Branislav je sreća moga života, moj princ na belom konju, muškarac kojeg sam oduvek sanjala, ljubav mog života i čovek s kojim želim da ostarim“, rekla je Branka svojevremeno.

Iako je odavno nema na televiziji, ona je aktivna na društvenim mrežama, gde objavljuje porodične fotografije, posebno sa putovanja.

Maja Bjelogrlić – Dragan Bjelogrlić

Glumac, producent, režiser Dragan Bjelogrlić danas je skoro tri decenije u braku sa suprugom Majom. Zanimljivo je da je njihova ljubav, iako Maja nije glumica, počela pred kamerama, a onda i u stvarnom životu.

dragan bjelogrlić
Dragan Bjelogrlić i Maja Bjelogrlić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Upoznali su se devedesetih godina, kada je Bjela već bio proslavljeni glumac, a Maja studentkinja engleskog jezika i književnosti i model. On je tada bio angažovan za reklamu za jednu kuću koja se bavi proizvodnjom kuhinjskog nameštaja. Ta prilika, ispostaviće se, bio je njegov put do Majinog srca.

„Kad sam, nekoliko meseci nakon što smo se upoznali, dobio ponudu da snimim reklamni spot za kuhinjski nameštaj, za koji mi je trebala partnerka, setio sam se Maje. Nisam bio siguran da li je uopšte u Beogradu, ali imao sam sreću da je baš tada došla na jesenji ispitni rok, pa sam je angažovao da glumi u reklami“, rekao je Bjelogrlić u jednom intervjuu.

U reklami su razmenjivali poljupce i zagrljaje, a u pozadini je išla čuvena pesma „Un Año de Amor“. Tako su njih dvoje pred kamerama glumili ljubavni par, a ubrzo to zaista i postali. Na Dan zaljubljenih 1996. godine su se venčali.

Dragan Bjelogrlić i Maja Bjelogrlić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Maja je prethodno živela i radila u Beču i Parizu, bila na naslovnicama čuvenih modnih magazina kao što su Elle i Marie Claire, nosila revije poznatih dizajnera. A pošto je studirala engleski jezik i književnost, jedno vreme je radila kao prevodilac. Nakon što se udala za Bjelu, odlučila je da napusti modeling.

Danas su Bjela i Maja 27 godina zajedno. U julu 1996. godine su dobili ćerku Miu, a u aprilu 2000. godine sina Alekseja.

Nada Kovačević – Dušan Kovačević

Svi znamo za čuvenog dramskog pisca Dušana Kovačevića i njegovu ćerku Lenu, pevačicu, ali malo ko zna ko je Dušanova supruga.

O njoj je jednom prilikom pričala Lena.

„Moja mama je advokatica i imala je oko 400 zaposlenih. Jako je uspešna bila u svom poslu i sve žene koje me sretnu uvek mi pričaju koliko je vole, jer je uvek znala da sasluša i da pravi savet. Čak i moje drugarice kada dolaze, uvek prvo sa njom pričaju po 40 minuta i to me je izluđivalo, jer posle sede sa mnom pola sata i odu“.

Zanimljivo je da mo Lenu gledali u filmskom ostvarenju njenog oca „Nije loše biti čovek“, koje je posvećeno upravo njenoj majci.

„Film smo posvetili njoj. Ona, nažalost, nije mogla da dođe na premijeru, jer se bori sa nečim, ima neverovatno iskušenje u smislu bolesti. To je nas kao porodicu osnažilo u tome da joj našom ljubavlju pokažemo koliko je volimo“, rekla je Lena.

Danijela Maletić – Dušan Bajatović

Dušan Bajatović, potpredsednik SPS i direktor Srbijagasa, jedan je od najbogatijih Srba.

O njegovj supruzi ne zna se mnogo, tek ono što postavi na društvenim mrežama. Tu ona navodi da je članica Saveta za socijalno preduzetništvo Republike Srbije, odbornica u Skupštini grada Novog Sada, posrednica u rešavanju sporova.

Danijela Maletić je završila srednju medicinsku školu, a zatim Pravni fakultet.

Jovana Nikolić – Marko Mišković

Jovana Nikolić je pop pevačica, udata za Marka Miškovića, sina čuvenog biznismena Miroslava Miškovića i potpredsednika u očevoj firmi.

Foto: Instagram/jovananikolicmusic

Ona i Marko su zajedno od 2008. godine, a u braku od 2015. Venčali su se bez medijske pompe. Imaju dve ćerke, Antoninu i Reinu.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Jovanina majka je Žana Rolović Nikolić, a otac Božidar Bota Nikolić koji je bio poznati srpski reditelj, snimatelj i direktor fotografije. Režirao je filmove „Balkanski špijun“, „Tri karte za Holivud“ i druge. Poznat je i po tome što je otkrio holivudskog glumca Breda Pita tokom snimanja filma „Tamna strana sunca“.

Madlena Cepter – Filip Cepter

Filipa Ceptera je magazin Forbs 2017. proglasio za najbogatijeg čoveka u Srbiji, procenivši njegovo bogatstvo na pet milijardi dolara. Iza ovog moćnog čoveka stoji njegova supruga Madlena.

Madlena Zepter Foto:E-Stock_caslav_vukojicic

Filip i Madlena su se upoznali 1972. godine u Beogradu dok je on studirao ekonomiju, a ona književnost. Prvi put su se sreli u studentskoj biblioteci „Svetozar Marković“. Venčali su se četiri godine kasnije, a 1979. su otišli u Austriju gde je Filip prodavao suđe, a Madlena predavala srpski jezik deci iz bivše Jugoslavije. Nakon pet godina osnovali su firmu „Cepter“ koja je vrlo brzo postala veoma uspešna kompanija.

Osim toga što je zajedno sa suprugom učestvovala u građenju porodičnog biznisa i imperije Cepter, uvek ga je pratila i u osvajanju brojnih nagrada i priznanja u poslovnom svetu, a poznata je i po svom humanitarnom radu i podršci mladim talentima, te razvoju kulture u Srbiji.

Madlena Zepter Foto:E-Stock_ivan_dobricic

Madlena je 1999. godine osnovala prvu privatnu operu u Srbiji – „Madlenianum“ u Zemunu, a pored toga sponzorisala je i organizovala brojne kulturne i humanitarne akcije širom zemlje i sveta.

Filip je jednom prilikom izjavio, objašnjavajući koliki uticaj supruga ima na njega, da nije nje, zbog obaveza u biznisu ne bi pogledao nijednu predstavu ili izložbu, jer za to nema mnogo vremena.

„Ako si u biznisu, ne baviš se puno kulturom, naukom, nekim javnim stvarima. Samo si u tom svom. Imao sam sreću da budem u kulturi jer mi supruga otvara opere i muzeje, uzela mi je sve do poslednje pare. I onda sticajem okolnosti idem u operu kad sam je već napravio“, duhovito je kazao ovaj milijarder.

Ljiljana Mišković – Miroslav Mišković

Supruga Miroslava Miškovića, jednog od najbogatijih Srba, prava je misterija za domaću javnost.

Foto: Instagram/ivanadelta

Miroslav i Ljiljana potrudili su se da svoj privatni život zadrže za sebe, daleko od radoznalih pogleda.

Jedino ćerka Ivana povremeno objavi na društvenim mrežama fotografiju svojih roditelja. Jednom je pričala i kako je izgledalo njeno odrastanje uz roditelje.

„Detinjstvo pamtim po tome što je svako imao svoje obaveze. Mama i tata su radili, Marko i ja smo učili. Kada bismo se na kraju dana svi okupili u kući, razgovarali bismo o svemu i svačemu. Oduvek se znao red. Znalo se kad izlazim i kad se vraćam, znalo se sa kim sam izašla. Tu nije bilo pogovora. Roditelji su nas učili da u svemu budemo umereni. I ja tako vaspitavam decu. Želim da budu kulturni, umereni, rasterećeni i da poštuju vrednosti koje čine život. Naravno, tu su baka i deka da ih razmaze, da im malo popuste.“

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram