Jednu od najbolje obučenih žena u Beogradu inspirišu more i Jugoslavija, a sinu je dala neobično, a prelepo ime

Foto: Instagram/jovanamirosavljevic; Antonio Ahel/ATAImages

Jovana Mirosavljević je balerina, model, nedavno je postala mama, a osnivačica je i jednog drugačijeg concept store-a u Beogradu.

Jovana je studirala na FDU, a zatim otišla na baletsku akademiju u Kanu. Igrala je u Narodnom pozorištu, a zbog posla je proputovala celu bivšu Jugoslaviju, Evropu i Ameriku. Živela je u Splitu, Rijeci, Zagrebu, a onda se vratila u Beograd.

Na Dorćolu je otvorila jedan specifičan concept store u kom se mogu pronaći hrvatske startasice, borosane i boromine, majice i dukserice iz Srbije krasi print Jugošik, a rančevi su iz stigli iz Slovenije.

Jovana Mirosavljević je radila u najvećim svetskim gradovima, ali Beograd je tačka u koju se uvek vraća. Bila je zaštitno lice brenda Ane Ljubinković, a danas i Dragane Ognjenović. Jedna je od žena sa najboljim stilom u Srbiji.

Jovana
Foto: Antonio Ahel/ATAImages.

„Sa trinaest godina sam ušla u svet modelinga i to je dugo bila moja omiljena sekundarna profesija, nešto u čemu sam uživala i od čega sam dobiljala mnogo više u odnosu na količinu posvećenosti I ulaganja. Često sam imala prilike da osmišljavam stajlinge za slikanja, spotove i reklame. Nikada, međutim, ne bih isticala da sam se time ozbiljnije bavila i da sam u tome bila uspešna. Stil je za mene identitet, persona, ponašanje, sve što izgovoriš ili uradiš, pa na kraju dana i obučeš, svi ti izbori su sa stilom ili ne“, rekla je u intervjuu za draganaognjenovic.com.

More joj je večita inspiracija, pa je i sinčiću kog je rodila u decembru dala ime – Val. U devetom mesecu je za Journal otkrila da li joj se telo promenilo u trudnoći.

„Moje gotovo nepromenjeno telo je vremenom postalo baš zabavna i simpatična tema, a ja sam se zaista pitala hoće li se ikada pojaviti neki vidljiv znak trudnoće. I evo nas pred samim krajem, moje telo, beba i ja, a svi nam čestitaju početak trunoće i upozoravaju kako je najvažnije da se sada u prvim danima čuvamo. Mi se smeškamo jer znamo da smo za koji dan gotovi sa trudnoćom. Što se tiče kretanja, ja sam igrala sve predstave do 5. meseca. Niko nije ni znao da sam trudna, a letnji odmor je označio prirodan kraj tog ciklusa. Do kraja 7. meseca sam vežbala u pozorištu. U 8. sam radila Fashion Week. Usled konstantnih mučnina koje će me izgleda pratiti do kraja trudnoće sam izgubila na težini pa sam se ovih poslednjih nedelja posvetila dobijanju kilaže i snage za sve ono što nas tek čeka.“

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram