Finska premijerka je buntovnica kakva nam je svima potrebna

Foto: Saara Peltola / Shutterstock Editorial / Profimedia

Krši sva pravila.

Najmlađa premijerka Evrope Sana Marin, ponovo je u centru pažnje. Ona je opet oduševila sve fotografijama na kojima je vidimo u opuštenom i atraktivnom izdanju.

Premijerka Finske poznata je po tome što je vrlo aktivna na društvenim mrežama, na kojima deli i detalje iz privatnog života.

Fotografija koja je privukla veliku pažnju nastala je na koncertu popularne finske pevačice Elinore, na festivalu „Ruisrock“, na kojoj se vidi Sana kako samouvereno korača u kratkom teksas šortsu, kožnoj jakni i crnim čizmicama.

Ovo nije prvi put da Sana razbija stereotipe i da nas podseća da su i političarke ljudi kao i mi.

U decembru prošle godine, Sana je otišla u noćni izlazak u Helsinkiju, nekoliko sati nakon što je bila u bliskom kontaktu sa ministrom inostranih poslova koji je saznao da ima koronu.

Ta vest je dospela u javnost i ona se izvinila zbog partijanja u vreme korone.

U početku joj je rečeno da ne mora da se izoluje jer je bila potpuno vakcinisana, ali su joj kasnije savetovali da to uradi.

Foto: Aris Oikonomou / AFP / Profimedia

Socijaldemokratska premijerka (36) rekla je da je SMS poruka u kojoj joj savetuju da izbegava društvene kontakte poslata na njen poslovni telefon, koji je ostavila kod kuće.

Kada je videla poruku, hitno je uradila test i rezultat je bio negativan.

U početku je gospođa Marin branila svoje postupke, tvrdeći da je poslušala savet svog državnog sekretara, koji ju je obavestio o izloženosti virusu, ali u postu na Fejsbuku premijerka je rekla da je trebalo da bolje proceni situaciju.

Foto: Olivier HOSLET / AFP / Profimedia

„Veoma mi je žao što nisam razumela da moram to da uradim“, napisala je ona.

Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Premijerka se suočila sa kritikama otkako je jedan tabloid objavio njene fotografije sa prijateljima, u jednom noćnom klubu u Helsinkiju, u kom je ostala do četiri ujutru.

Opozicioni političari sugerišu da je gospođa Marin trebalo da pruži dobar primer umesto da ide u klubove. Mia Laiho, poslanica Partije nacionalne koalicije, rekla je da je gospođa Marin veoma „neodgovorna“.

Inače, premijerka Finske najmlađa je predsednica vlade u istoriji svoje zemlje, a u svetu se dokazala odlučnom borbom protiv korone i za ravnopravnost polova.

Takođe, poznata je po borbi za ženska prava, a u njenoj Vladi nalazi se čak dvanaest ministarki i samo sedam muškaraca. Na čelu svih pet stranaka u finskoj vladi sada su žene.

Bonus video: TOP 10 najlepših devojaka i žena tenisera

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram