Elenin put od zatvorske ćelije do svetskih džet-set žurki

Lena Perminova
Lena Perminova Foto:Instagram/lenaperminova

Elena Perminova, slavna ruska manekenka, danas je ikona stila i supruga ruskog oligarha Aleksandra Lebedeva. Lepa Elena danas uživa u ogromnom luksuzu i bogatstvu, ali prošlost joj i nije bila tako slavna - današnji muž ju je svojevremeno spasao zatvora nakon što je uhapšena zbog prodaje droge.

Mračna prošlost

Elena Perminova je rođena u dalekom Sibiru u siromašnoj porodici. Njen otac je bio poslovni čovek, ali živeli su skromno. Sa 16 godina Elena je već duboko zagazila u svet kriminala jer je muškarac s kojim je bila, inače 16 godina stariji od nje, tražio da diluje drogu. Ubrzo je uhapšena zbog prodaje ekstazija u jednom klubu u Novosibirsku. Pretila joj je kazna od šest godina zatvora.

Međutim, njeni roditelji su se tada za pomoć obratili zameniku državne dume Aleksandru Lebedevu, koji je aktivno učestvovao u organizovanju odbrane. Tako je Elena uspela da pobegne od krivičnog gonjenja.

Nedugo zatim, Aleksandar Lebedev ju je pustio iz zatvora – u ćeliji je bila samo jedan dan. Kako je vreme išlo, njih dvoje su postali par i danas imaju četvoro dece.

Plejboj počeci

Elena je modom počela rano da se bavi, a jedan od prvih angažmana je bilo snimanje za Plejboj. Ubrzo je počela da nosi prestižne modele na revijama, sarađivala sa brendovima kao što su Armani, Valentino, Chanel. Pojavila se i na naslovnoj strani ruskog izdanja magazina Vogue, a svetsku slavu je stekla i preko društvenih mreža.

Muž stariji 27 godina

Elena je danas udata za Aleksandra Lebedeva, poznatog ruskog oligarha. Sa Aleksandrom, koji je od nje stariji 27 godina, prvo dete je dobila 2008. Dve godine kasnije dobili su drugo dete, 2014. treće, a prošle godine četvrto. Zanimljivo je da je posle rođenja trećeg deteta Elena otišla u teretanu dve nedelje nakon carskog reza, a uz to se pojavila na naslovnoj strani ruskog izdanja magazina Vogue – 60 dana kasnije.

Svoju zavidnu liniju, koju rado pokazuje na Instagramu, duguje redovnom vežbanju – bavi se pilatesom, radi sa tegovima, a voli i ples na šipki. Kada nije u teretani, uživa u filmovima Brižit Bardo i čita romane Mihaila Bulgakova. Kaže za sebe da je knjiški moljac i da bi radije skupljala knjige nego odeću.

Nju su, uz Miroslavu Dumu, Uljanu Segrenjko, Anju Ziurovu i Viku Gazinskaju, prozvali ruskom modnom mafijom.

Filantropija

Godine 2015. Elena je pokrenula dobrotvorni onlajn projekat pod nazivom SOS Lene Perminove.

Komadi iz njene garderobe prodaju se par puta mesečno, a sav prihod ide direktno teško bolesnoj deci u zemljama istočne Evrope, uključujući Rusiju, Ukrajinu i Belorusiju.

Slavne ličnosti koje su dale novac u te dobrotvorne svrhe su i Miranda Ker i Džared Leto, ali i modni brendovi kao što su Dior i Louis Vuitton, zahvaljujući čemu su spasena mnoga deca.

BONUS VIDEO: Poznate Lepotice i Zveri

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram