Devojčica na slici – Netflix priča od koje ćete imati noćne more

Njena priča 12. jul 202212:54 > 13:03
Foto: Printscreen/YouTube/Netflix/Diez, Cherie / Zuma Press / Profimedia

Ljudi su šokirani i zgroženi novim dokumentarcem.

Gledaoci Netflixa su ostali devastirani i zapanjeni najnovijim dokumentarcem tog striming servisa „Girl in the Picture“ (Devojčica na slici) koji prati monstruozne zločine Frenklina Delano Flojda koji je kidnapovao šestogodišnjakinju, predstavljao je kao ćerku, a zatim se oženio njom.

GIRL IN THE PICTURE
Foto: Netflix / Everett / Profimedia

Publika svedoči da je ovo najstrašniji i najmučniji sadržaj prikazan na Netflixu.

Više od 30 godina, ubica i silovatelj Flojd počinio je niz gnusnih zločina – uključujući pljačku banke, seksualno zlostavljanje djece, brojne otmice i višestruka ubistva.

Uspešno je bežao od zakona – stalno se selio iz države u državu, menjao imena i lični opis, a jednom prilikom je pobegao iz zatvora.

Jedan od njegovih najgnusnijih zločina dešavao se duže od 20 godina, počevši od 1975. kada je oteo četvoro dece ženi kojom se oženio, koristeći lažni pseudonim.

Flojd je pustio troje dece, ali je zadržao jedno – devojčicu po imenu Suzan Sevakis. Nju je odgajao kao svoju ćerku dok je nastavljao da čini još šokantnije prestupe. Na kraju je primorao da se uda za njega, pre nego što je postao glavni osumnjičeni za njenu smrt. U trenutku smrti imala je 20 godina.

Konačno je uhapšen 1994. i osuđen na smrtnu kaznu, ali tek dok je čekao izvršenje smrtne kazne, policija je otkrila pravi identitet žene za koju se mislilo da mu je ćerka, a kasnije i supruga.

Ko je Flojd?

Flojd je rođen u Barnesvilu u Džordžiji, 17. juna 1943. Njegov otac je preminuo kada je Flojd imao godinu dana, a majka je tada, zbog nemaštine, odlučila da njega i njegovu braću i sestre pošalje u baptistički dečiji dom gde je proveo većinu detinjstva.

Druga deca su ga seksualno napastvovala kada je imao samo šest godina i suočio se sa godinama zlostavljanja od strane osoblja doma, piše u knjizi napisanoj o tom slučaju.

Nakon što je napustio dom kada je imao 16 godina, Flojd je pokušao da se priključi vojsci, ali je ražalovan nakon samo šest meseci kada su njegovi pretpostavljeni saznali da je lažirao papirologiju.

Foto: Zuppa, Chris / Zuma Press / Profimedia

Iste godine, Flojd je počinio svoj prvi zločin kada je provalio u prodavnicu i pokušao da ukrade pištolj. Policija ga je na kraju pogodila u stomak i hitno je prebačen na operaciju. Potpuno se oporavio od povrede i poslat je u popravni dom gde je ostao godinu dana.

U junu 1962. Flojd je seksualno napao četvorogodišnju devojčicu nakon što ju je oteo iz kuglane. Tada je osuđen za otmicu i zlostavljanje deteta i osuđen je na 10 do 20 godina zatvora.

Međutim, godinu dana kasnije, pobegao je iz zatvora, ali je opet uhapšen zbog pljačke. U novembru 1972. je pušten iz zatvora. Nedelju dana nakon puštanja na slobodu, primorao je ženu na benzinskoj pumpi da uđe u njegov automobil, gde je pokušao da je seksualno napadne. Ona je uspela da pobegne i on je ponovo uhapšen, međutim, nakon što je položio kauciju, pobegao je.

Stvorio je lažni identitet – Brendon Vilijams – i preselio se u Severnu Karolinu, gde je na stajalištu za kamione sreo ženu po imenu Sandi Čapman. Zabavljali su se mesec dana pre nego što su se venčali i zajedno preselili u Dalas u Teksasu. Čepmen, koja je imala četvoro dece iz prethodnih veza, uhapšena je 1975. zbog korišćenja lažnih čekova i osuđena na 30 dana zatvora.

Dok je služila kaznu, ostavila je svoju decu na čuvanje Flojdu, ali kada se nakon mesec dana vratila kući, njena kuća je bila prazna, a dece nigde nije bilo.

Troje dece je pronađeno, a njena najstarija ćerka, Suzan, nije.

Flojd je zadržao Suzan i odgajao je kao sopstvenu ćerku, promenio joj je ime i godinama se pretvarao da joj je on otac.

Girl in the picture
Foto: Netflix

Suzan je 1986. godine završila srednju školu u Džordžiji. Dobila je punu stipendiju na Tehnološkom institutu Džordžije i sanjala je da postane vazduhoplovna inženjerka, ali do toga nikad nije došlo. Umesto toga, Flojd ju je prisilio da se preseli u Tampu na Floridi sa njim nakon što je zatrudnela, gde je počela da radi kao egzotična plesačica.

Foto: Handout / Zuma Press / Profimedia

Nakon što su se preselili na Floridu, Flojd je naterao Suzan da još jednom promeni ime i njih dvoje su se venčali.

Ona je ubrzo nakon venčanja rodila sina, ali se kasnije otkrilo da Flojd nije bio biološki otac dečaka.

Nakon rođenja sina, ponovo se sele, ovaj put u Oklahomu, gde je Flojd postao osumnjičeni u slučaju nestanka 18-godišnje devojke, Suzanine saradnice koja je bila viđena kako se svađa sa Flojdom pre nego što je nestala. Njeni posmrtni ostaci pronađeni su godinama kasnije i utvrđeno je da je umrla od dve prostrelne rane.

U aprilu 1990. Suzan je pronađena bez svesti na autoputu. Hitno je prevezena u bolnicu gde je kasnije preminula, a inspektori su tvrdili da je udarena s leđa automobilom.

Kasnije je objavljeno da je Suzan pokušala da ostavi Flojda, jer je htela da pobegne sa studentom sa kojim je imala tajnu vezu. Policija je verovala da ju je Flojd ubio, ali nikada nisu imali dovoljno dokaza da mu sude za ubistvo.

Suzanin sin je poslat u hraniteljsku porodicu i kasnije je usvojen. A onda 1994. godine, dok je dečak bio prvi razred, Flojd je ušao u njegovu školu sa pištoljem i oteo ga.

Foto: Diez, Cherie / Zuma Press / Profimedia

Policija je nedeljama tragala za Flojdom i dečakom i na kraju je uhapšen u Kentakiju. Proglašen je krivim za otmicu i osuđen na 55 godina zatvora. Kasnije je takođe optužen za ubistvo prvog stepena zbog ubistva Suzanine saradnice i osuđen je na smrtnu kaznu. Flojd, koji sada ima 78 godina, trenutno čeka smrtnu kaznu u zatvoru na Floridi.

Godinama je bilo nepoznato šta se desilo sa Suzaninim sinčićem, ali u FBI saslušanju Flojd je priznao da je pucao i ubio dečaka na dan kada ga je kidnapovao.

***

Bonus video: Pazite da ne preterate – trovanje alkoholom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram