Čime se u životu bave žene koje su razbile u kvizovima u Srbiji – a evo i koliko su zaradile

Foto:Screenshot/RTS

Kad god u nekom kvizu pobedi žena, o tome se priča danima. A ko su i čime se u životu bave žene koje su pobedile u domaćim kvizovima, probali smo da saznamo i okupile smo na jednom mestu žene od znanja.

Kvizovi su kod nas veoma popularni, a i dalje je neobično kada se u nekom pojavi žena koja zna. Tako je i jedna epizoda u 11. sezoni „Potere“ u kojoj je pobedila žena napravila senzaciju.
Sanja Pavlović, profesorka književnosti i ljubiteljka kvizova, samostalno je pobedila tragača Žarka Stevanovića i osvojila 500.000 dinara.

Ko su žene koje su „razbile“ u domaćim kvizovima i čime se bave?

Sanja Pavlović

Sanja Pavlović Foto:Screenshot/RTS

Sanja Pavlović je diplomirani filolog komparatista i profesorka književnosti. Nadala se da neće morati da odmerava znanje sa tragačem Žarkom jer, kako sama kaže, previše dobro poznaje sve oblasti, a upravo on ju je dočekao u drugom delu kviza. Kako smo rekli, Sanja je osvojila pola miliona dinara.

Ema Avramović

Eme Avramović Foto:Screenshot/RTS

Ema Avramović je krajem januara u finalu jednog ciklusa najdugovečnijeg kviza „TV Slagalica“ pobedila osvojivši 322 poena. Ema je diplomirana arhitektica, urbanistkinja, a radila je kao profesorka tehničkog u školi. Kući je ponela ček na 300.000 dinara.

Iva Brkić

Iva Brkić Foto:Screenshot/RTS

Iva Brkić je keramičarka, a bila je ostala jedina od četvoro takmičara u jednoj epizodi „Potere“, igrala protiv Milice Jokanović na poziciji tragača i u finalnom delu kviza uspela da odbrani zarađenu sumu od 60.000 dinara.

Ljiljana Radulović Dimitrov

Ljiljana Radulović Dimitrov Foto:Screenshot/RTS

Ljiljana Radulović Dimitrov (67) postigla je čudo u kvizu „Potera“ kao prva žena i drugi takmičar kome je pošlo za rukom da odbrani čak 700.000 dinara koje je osvojila – dok je njena ekipa ukupno uzela 940.000 dinara. Profesorka u penziji godinama je predavala ustav i pravo u Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu, koju je i sama pohađala. Sada dane provodi gajeći cveće.

Jelena Dimić

Jelena Dimić Foto:Screenshot/RTS

Jelena Dimić (28) iz Beograda je stomatološkinja i modna blogerka, a u kvizu „Potera“ osvojila je veliku sumu novca pobedivši sa Katarinom Šoković tragača Milana Bukvića. Mlada, harizmatična i svestrana Jelena je sa Katarinom osvojila je 800.000 dinara.

Katarina Đoković

Katarina Đoković Foto:Screenshot/RTS

Katarina Đoković je diplomirana grafička dizajnerka, a sa pomenutom Jelenom Dimić osvojila je 800.000 dinara pobedivši tragača Milana Bukvića.

Biljana Malinović

Biljana Malinović Foto:Screenshot/RTS

Biljana je magistarka farmacije, a u apoteci u kojoj radi je već svi zovu „Bilja Slagalica“. Rođena je u Travniku 1991, a živi u Beogradu od 1992. godine. Kući je ponela ček na 300.000 dinara.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram