Bila je obična devojka iz Crne Gore, a onda se na ulici desio susret koji joj je promenio život

Bo Janičić
Foto: Patrick/BFA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Završila je studije politike i sociologije na Kingston univerzitetu.

Bila je obična devojčica u Crnoj Gori, a danas uživa u društvu Zoe de Živanši, sestričine čuvenog modnog maga i aristokrate Ibera de Živanšija.

Foto: Presley Ann/MATCHESFASHION / Shutterstock Editorial / Profimedia

To je ukratko život Bo Janičić.

Lepa Bo rođena je u Baru u Crnoj Gori, a danas je u Los Anđelesu umetnička direktorka i stilistkinja preko dana, dok noću provodi sate onlajn tražeći prave komade i kombinacije za svoje klijente iz sveta mode kako bi brend bio zapažen.

Foto: GREGG DEGUIRE / Getty images / Profimedia

Sada vrlo uspešna influenserka i model i mlada mama, sarađuje sa brendovima Gucci, Calvin Klein, Dolce & Gabbana, kreće se u krem društvu Holuvuda.

Foto: GREGG DEGUIRE / Getty images / Profimedia

A sve je počelo u Baru u Crnoj Gori.

„Tamo sam vodila jednostavan život. Uživala sam odrastajući tamo zbog tog komšijskog duha. Sva deca iz zgrade bi izašla napolje i jedna mama bi čuvala desetoro njih dok trče, igraju se. Bilo je divno“, kazala je Bo u jednom intervjuu za strane medije.

Foto: Marc Patrick/BFA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ispričala je i da joj je mama bila ekonomistkinja, a tata radio u brodskoj logistici. Ipak, zbog tadašnje ekonomske situacije otac je prihvatio novu poslovnu ponudu i odselili su se u Grčku. Smestili su se u elitnom naselju Glifada kod Atine.

Tu je Bo živela do 18. godine. Čak 11 godina je igrala balet, pohađala britansku školu, a onda iz Atine otišla u London na studije politike i sociologije na Kingston univerzitetu.

I tada se desio prelomni trenutak – sasvim slučajno.

„Prve godine skauti su me primetili na ulici, tražili da se slikam i ispostavilo se da se to isplatilo jer sam potpisala ugovor za veliku modnu agenciju.“

Ipak, ona je bila istrajna i studirala još tri godine da bi završila fakultet. Tek tad je počela sasvim da se bavi modom.

Foto: Matt Winkelmeyer / Getty images / Profimedia

Otišla je na samo jedno probno snimanje i odmah postala zaštitno lice za Trussardi Eyewear.

Put ju je potom odveo u Ameriku gde je počela da radi svoj posao iz snova.

Pojavljuje se na velikim proslavama i žurkama, druži se sa modelima, kreatorima, uticajnim ljudima.

Ali svoje korene ne zaboravlja – američkim medijima je čak otkrila recepte svoje bake da bi malo bolje upoznali svet iz kog je došla.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram