Danju radila u apoteci, noću za kompom, u prvi biznis uložila 10 dolara, a sad vredi milione i naša je najuspešnija influenserka

Foto: Mauro Del Signore / Zuma Press / Profimedia; Photoeventshd / Shutterstock Editorial / Profimedia; Kristin Callahan / Shutterstock Editorial / Profimedia

Danas je na Tajmsovoj listi 100 najuticajnih influensera.

Tamara Kalinić ubedljivo je najpoznatija srpska modna influenserka i blogerka u svetu. Ima i drugih uspešnih i popularnih, ali Tamara je za koplje iznad svih – danas ona živi život koji podseća na neku scenu iz reklame za skup parfem – šeta se ulicama Njujorka, Londona, Pariza, ima garderober pun najfinije odeće, štiklama koje nosi ne zna broj, na revije je zovu Dior i Šanel, na listi je magazina Tajms, sarađuje sa Kim Kardašijan, a njeno bogatstvo se procenjuje u rasponu od milion do pet miliona dolara.

A kako je sve počelo?

Pre više od deceniju ona je pokrenula svoj modni blog The Glam&Glitter. Sve je počelo iz hobija i ona je svakodnevno svoje modne kombinacije delila s devojkama koje su tražile inspiraciju za autfit.

„Otvorila sam ga iz ogromne ljubavi i želje da upoznam devojke širom sveta koje zanimaju iste teme. Nadala sam se da će ih biti barem desetak, a nisam ni sanjala da će nekoliko godina kasnije to biti broj od preko 700.000. Zaista nisam gradila blog strateški, tako da sam ga tri-četiri godine pisala svakodnevno bez zarađenog dinara. Kada su se ukazale neke poslovne ponude, shvatila sam da bi ovo ipak moglo biti nešto više od hobija“, kazala je pre par godina u jednom intervjuu.

Na svom Instagramu drugom prilikom dodatno je objasnila da u startu – nije imala ništa.

„Kada sam počela da se bavim ovim poslom, roditelji mi nisu pomagali finansijski. Kada sam prvi put otvorila blog, uložila sam svega 10 dolara i kupila domen sajta. Sestra je kupila kameru i slikala me. To je sve što ti je potrebno za ovaj posao.“

Zanimljivo je da je ona u to vreme radila u apoteci budući da je 2011. završila farmaciju.

„Celu svoju platu trošila sam na avio-karte i putovanja na modne revije. Obično sam spavala kod drugarice na putovanjima i radila dan i noć dok nisam na kraju mogla da dam otkaz i posvetim se potpuno blogovanju“.

Tamara je istakla i da se ne stidi što potiče iz bogate porodice i da je od svoje rane mladosti počela sama da zarađuje.

„Moji roditelji su imali prvu privatnu bolnicu u Jugoslaviji, tako da je istina da sam se rodila u bogatstvu. Ali su onda izgubili sve tokom rata i počeli iznova da rade i grade novo. Tako da me nije sramota što potičem iz bogate porodice, već sam jako zahvalna svojim roditeljima koji su mi plaćali školovanje u inostranstvu. Otkad sam napunila 18, moji roditelji su mi jedino plaćali školarinu i ništa više. Kada sam napunila 21 godinu, nisam uzela od njih nijedan evro. Sada im ja kupujem poklone i činim sve da ih razmazim. Ali ljudi stalno traže razlog da vas omalovaže, iako to što govore nije ni blizu istine“.

Komentari su brojni i kad se pomene Tamarin izgled nekad i sad, a ona je sama u jednom videu na Jutjubu pričala o tome kako je izvadila filere iz usana.

„Trend velikih usana je davno prevaziđen. Ja sam odlučila da se okrenem prirodnijem izgledu i izvadim sve iz njih, a time možda inspirišem i druge. Želim da pokažem kako je lepo izgledati prirodno“, kazala je.

A koliko se Tamara zaista promenila od početka karijere?

To se vidi u jednom njenom starom snimku u kom je podelila svoje savete o učenju, o organizaciji prostora za učenje i beležaka, tj. o tome kako se najbolje spremiti za ispit.

Od tih početnih videa na Jutjubu do danas Tamara je stekla milion i po pratilaca na Instagramu.

Sada njoj nijedan dan nije isti, pa tako ide i na sastanke, i na snimanja, putuje. Dosta radi, ali i uživa.

Senku na taj glam život bacio je jedan nemili događaj u Parizu od pre dve godine. Tamarin stan u centru tog grada bio je opljačkan, a provalnici su između ostalog ukrali dokumenta, luksuzne satove, torbe u vrednosti od više stotina hiljada evra.

Tamara je uspela da se posle svega pridigne, a u međuvremenu je i našla ljubav zbog koje se iz Londona preselila u Italiju.

Ona je već neko vreme u vezi s Filipom Testom, menadžerom brenda Balmain, sa kojim se nedavno i verila.

Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Tamara je u izjavama za strane medije o njemu ovako govorila:

„Moj dečko je najneverovatnije ljudsko biće koje sam ikada srela. Ljubazan, pun ljubavi, uvek misli na mene, odan, zabavan, pristojan i vredan.“

Na kraju ostaje samo jedno pitanje – šta ako posle svega što je izgradila prethodnih godina Tamarina slava jednog dana prođe, ako pozivi za naslovnice i revije počnu da blede?

„Diploma je u fioci, ako ne bude više naslovnih strana, zameniću ih diplomom.“

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram