Anina romantična potraga za muškarcem kog je srela u Budvi

Foto: lična galerija

Društvene mreže su u mnogome olakšale komunikaciju sa bliskim osobama i pronalazak starih prijatelja. Međutim, da li je moguće da putem interneta pronađete osobu kojoj čak ni ime ne znate? Ana se nada da jeste.

Nepisano je pravilo da se najbolje stvari dogode poslednjeg dana odmora. Devet dana je sve uobičajeno i onda veče pre nego što bi trebalo da se vratite kući sa mora, desi se da upoznate sjajne ljude zbog kojih poželite da ostanete duže. Upravo to se dogodilo Ani.

25. jun 2021, Budva

Rođena Parižanka, a sada Beograđanka, Ana je profesorka francuskog jezika, a paralelno se bavi i glumom. Krajem juna odlučila je da je vreme za odmor i sa porodicom se uputila u Budvu.

Poslednjeg dana odmora, uputila se u Stari grad po suvenire. Nakon šopinga su ogladneli.

“Odlučili smo da pojedemo nešto, pa sam stala u red ispred jednog lokala gde prodaju picu. Dozivala sam sestru da mi potvrdi šta želi. Pošto me nije me čula, dozvala sam je glasnije. I onda se okrenuo On. Krenula sam da mu se izvinjavam ukoliko sam mu ‘probila’ uši. Počeo je da se šali sa mnom kako imam operski glas i kako 100 odsto pevam u operi ili horu”, priseća se Ana.

Ovo je za nju bio momenat kao iz filma. Znate kada muzika odjednom stane, sav žamor se utiša jer su se glavni glumci prvi put pogledali.

“Kao da me je udarila struja, potpuno sam se izgubila od njegovog crnog, dubokog pogleda. Ja, koja sam tako otvorena i druželjubiva, ostala sam bez reči zbog emocija koje se ne mogu kontrolisati. Postidela sam se, a on je nastavio još više da se šali. Pitao me je odakle sam. Odgovorila sam, ‘iz Francuske, tj. iz Beograda’. On je šaljivo odgovorio da nije znao da je Beograd u Francuskoj.”

Ani je u tom trenutku prišla njena porodica i razgovor se dalje nije nastavio. Međutim, tih par minuta su bili dovoljni da Ana otpočne potragu za harizmatičnim čovekom iz Budve.

Misteriozni Srbin u Budvi

“Lepo vaspitan, šaljiv, interesantan, opušten. Crna/sivkasta kosa, visok, između 40-55 godina, neobrijan sa po kojom sedom na bradici. Obučen u crno, meni je ličio na nekog rokera u duši, sa rancem. Čovek je sa naših prostora, govori ekavicu. Rekla bih da je možda iz Beograda ili Novog Sada i okoline po naglasku”, to je sve što je Ana uspela da zapamti o misterioznom gospodinu.

Po povratku u Beograd, Ana nije mogla da zaboravi na tih par minuta u Starom gradu. Želela je da nastave razgovor tamo gde su stali i dala oglas na društvenim mrežama. Pomislila je sebi “šta me sprečava da pokušam?”

“Prvo sam kontaktirala lokal ispred kog smo zajedno čekali u redu. Ne znam da li su se raspitali kod radnika, ali je bilo bezuspešno. Onda sam krenula da stavljam oglas u razne primorske grupe na Fejsbuku, u nadi da će On nekako videti oglas. Kako oglas nije stizao do njega, napravila sam Facebook stranu ‘Ana traži Milovana’ gde šaljem svom sagovorniku poruke i Twitter nalog”.

Misteriozni čovek iz Srbije, ni ne zna da je jedna žena, operskog glasa, pokrenula potragu za njim. Možda uz malo pomoći, Ana zaista pronađe svog “Milovana”.

“Volela bih da pronađem svog sagovornika iz Budve i da mu priznam kakva osećanja je probudio u meni. Kakav god ishod bio, volela bih da razgovaram sa njim, da eto priča ima srećan kraj, i da se dokaže da ništa nije nemoguće pogotovu u današnje vreme kada društvene mreže mogu biti korisne za lepe stvari.”

Za kraj, Ana ima poruku za sve.

“Verujem u čuda i da treba slušati svoje srce i sve pokušati, nećete pogrešiti ako ostanete dosledni sebi. Eto i inspiracije za sve vas, kroz stihove Vilijam Artur Vorda, da ljudi hrabro osluškuju svoje želje:

“To je nemoguće, kaže Ponos.

To je rizično, kaže Iskustvo.

Nema izlaza, kaže Razum.

Pokušajmo, šapuće Srce. “

***
Bonus video: Istorijat ljubljenja

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram