Znakovi koji jasno pokazuju da je parfem lažnjak

Foto: matej kastelic / Panthermedia / Profimedia

Pre kupovine dobro proverite pakovanje i bočicu.

Iako je verovatnije da ćete naići na lažni parfem dok pretražujete bočice kod šanera ili možda tezge na buvljoj pijaci, većina potrošača nije svesna da se dobro urađeni lažnjaci nalaze i na policama velikih parfimerija. A posle kupovine fejk parfema, osim što ćete se osećati loše, to može da bude i štetno i po vaše zdravlje.

Međutim, postoji nekoliko znakova koji će vam pomoći da uočite čak i najbolje lažnjake.

Proverite omot

Originalni parfemi obično imaju celofan koji je prilično debeo i besprekorno je savijen tako da može čvrsto da prijanja za kutiju. Ako celofan nije dobro umotan, to je znak falsifikovanog parfema.

Besprekorni šavovi

Ako je ambalaža kutije za parfem zapečaćena na neprivlačan način (šav je neravan ili ima višak lepka), onda parfem nije originalan.

Karton

Prava kutija je napravljena od visokokvalitetnog kartona i dizajnirana je da štiti bocu od oštećenja. Zbog toga se unutar kutije nalazi posebna konstrukcija koja drži bočicu parfema na mestu. Karton treba da bude beo, a ne sivkast.

Etikete i natpisi

Pogledajte zlatni krug. Strelica koja pokazuje udesno uvek treba da bude tamnija od strelice koja pokazuje levo. Kada kupujete parfem, ne ustručavajte se da proverite veb lokaciju proizvođača da biste videli da li se informacije objavljene tamo poklapaju sa onim što je navedeno na pakovanju. Čak i najmanja neusklađenost je znak falsifikata.

Dizajn

Ne zaboravite da pažljivo pregledate bočicu parfema pre nego što je kupite jer postoje lažnjaci koji su jako slični i po izgledu i po mirisu nekim vrhunskim dizajnerskim parfemima.

Boja

Poznati brendovi ne koriste mnogo boja u svojim proizvodima, zbog čega je boja autentičnog parfema obično bleda. Upečatljiva “hemijska” boja tečnosti je znak lažnog parfema.

Poklopac

Poklopac treba da bude savršeno simetričan, osim, naravno, ako nije drugačije dizajnirano u originalnoj kreaciji.

Serijski broj

Serijski broj treba da bude naveden na dnu bočice (ne zalepljen) i broj na bočici treba da odgovara broju na dnu kutije.

Bočica

Originalni parfem će imati kvalitetnu bočicu sa glatkom i finom površinom. Bočica lažnog parfema je malo gruba i nepravilna.

Dakle, od pakovanja do čepa bočice, svaki detalj originalnog parfema je precizno osmišljen. Međutim, ako temeljno pregledate lažni parfem, naći ćete mnogo nedostataka, prenos brightside.me.

 

Bonus video: Top 10 lepotica bez šminke

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram