Žene u izolaciji najviše guglaju – uvijanje kose peglom

Moda i lepota 12. apr 202007:02 > 11. maj 2021 12:12
Šta žene guglaju u izolaciji? Foto: Harvey Twyman / Alamy / Profimedia

Ne možemo više kod frizera, kozmetičara, pa se snalazimo same kako umemo i najčešće pitamo Gugl. A kad se zaviri u tu pretragu, nađe se na svašta zanimljivo.

Portal Flawless.org je proveravao šta to žene u poslednje vreme najviše zanima. I evo šta se pokazalo kao najvažnije.

Kada je u pitanju nega kose, dame najčešće zanima kako da ukovrdžaju kosu uz pomoć pegle. Osim toga, dilema je i kako sam sebe ošišati, ali i kako da kosa brže raste i koliko često je potrebno prati kosu.

Sve u vezi sa šminkanjem pretražuje se 135.000 puta mesečno, a poslednjih nedelja najčešće se pretražuju odgovori na pitanja kako se šminkati, kako očistiti mejkap četkice, kako lepo izgledati bez šminke. Nadalje, žene muči i kako da kod kuće uklone gel s noktiju, ali i kako da iskopiraju izgled noktiju Kim Kardašijan.

Pročitajte još:

Mnoge i dalje zanima kako izgledaju životi njihovih idola, a posebno Džemsa Čarlsa, čije je ime pretraživano 12.100 puta. Njega slede Kajli Džener, Džefri Star, Arijana Grande i Kim Kardašijan.

Ipak, uvijanje kose peglom je na prvom mestu bez premca, te vam stoga dajemo pravi odgovor na to pitanje.

Najjednostavniji način da napravite blage uvojke je da čistu suvu kosu podelite u više pramenova, uvijete ih prstima ovlaš, kao kada vrtite pramen kose dok razmišljate o nečemu, i da peglom pređete niz taj uvijen pramen.

Za talase u kosi kao one koji vam se prirodno oblikuju kad ste na moru, pramen kose prvo jednom pređite peglom i ispravite na ravno, da dlačice ne štrče. Onda pramen obuhvatite peglom koji centimetar od korena, peglu okrenite za 180 stepeni – da vrh pramena visi nadole – i izvucite presom do kraja.

Za izlomljenu talasastu frizuru, peglu prethodno zagrejte na 170–180 stepeni, a ako biste jače lokne na 230 stepeni. Takođe, što sporije vučete peglu preko kose, ona će biti kovrdžavija i obrnuto.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama: 

Facebook

Twitter

Instagram