Žena od koje sam najviše naučila o oblačenju

Foto:Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia; RUSHEN / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia; Trinny Woodall, Credit line: RUSHEN / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ovih dana sam ludački opsednuta.

Modni magazini i najbolje svetske revije su u mom životu, kao i u životima mnogih žena, samo hrana za oči. Moda jeste umetnost, naravno ne uvek i ne svaki dizajner, ne svaka revija, ali ovih dana Valentino haute couture me je ponovo bacio u epizodu – maštanje o sreći u haljini koja je više od haljine.

Listanje modnih magazina je slično. Možda se mazne neki detalj, kombinacija boja, vidiš šta je novo u ponudi za one prebogate i to je to (osim ako ti debeo Vogue ne služi kao detalj enterijera na stočiću u dnevnoj sobi, što mi je oduvek bilo posebno mrsko).

S druge strane imamo more blogerki i influenserki, teško je isplivati iz svog tog trendseterskog šarenila sa nekom idejom više. TikTok moraš da isprobaš da te ne bi pravili u budalu, setimo se samo svih trikova za nošenje brusa od kojih pola ne radi posao.

I onda mi se nekako pojavi Trini Vudal. Engleskinja, ima 58 godina, ekspertkinja za modne transformacije, televizijska voditeljka i autorka. Posle 10 godina u svetu marketinga ona je počela da piše prvo modne kolumne, a onda i 11 knjiga sa savetima o stilu koje su postale bestseleri i širom sveta su prodate u preko tri miliona primeraka. Pre pet godina je lansirala svoju liniju kozmetike Trinny London. U vezi je sa milionerom Čarlsom Sačijem, a otvoreno je pričala i o svojoj nekadašnjoj zavisnosti od kokaina i alkohola.

I sad da zaboravimo tu skraćenu verziju biografije na trenutak. Od kad sam otkrila njen Instagram, svako veče, kad završim sve što imam, sednem i češljam Trinine objave i storije. Osim što me opušta, ona mi je i kao neki modni udžbenik, ali ne dosadan.

Trini praktično, u milion presvlačenja i kombinacija pokazuje: zašto su naramenice odlična stvar, fazone s garderobom da ti noge izgledaju duže, koji model haljine je bolji za širok kaiš, a koji za tanji, kako razbiti jednobojnu kombinaciju ili neki komad koji je sam po sebi dosadan, kako da nosiš šljokice preko dana, a da ne izgledaš kao kineska radnja pred Novu godinu, zašto bar jednom u životu treba dati dosta para na dobru belu košulju, ali i koju boju karmina uz šta da nosiš. Ona kombinuje Zaru i second hand sa skupim brendovima, ima papreno skupe i predobre komade, ali u njenoj režiji ni te stvari ne izgledaju bolje od nekog high street brenda. To je ta čarolija – sve što nosi izgleda odlično, bez obzira da li košta 20 ili 2.000 evra. Na Instagramu vam otkriva svaki detalj tog umeća i zaista, ako ste u varijanti – dosadila sam sama sebi, toliko stvari imam, a u krug vrtim tri crne haljine i dve bele majice, Trini će vas inspirisati da se pokrenete, promenite viđenje svog stila i jednostavno – počnete bolje da se oblačite i šminkate.

I da ne bude baš da cela njena priča nema veze s parama, pomislim pre neki dan gledajući neki reels – jao Trini ajde ćuti, od svega „povoljnog“ što si obukla, najviše mi se sviđaju te Prada šljokičaste džombaste mokasine, one podižu svaku kombinaciju. A onda Trini obuje nešto drugo, bele patike i doda neki malina karmin uz iste te stvari, stavi ludački dobru ogrlicu, i tataaa – opet spektakl.

Na kraju, još jedna stvar koja mi je super kod nje – ne krije realnu sliku stvari. Uvek joj gledam u savršenu kosu i frizuru, a onda sinoć objavi video svoje kose bez feniranja i pomoći frizera – nemam reči za tu naelektrisanu paučinu. U svoj toj lakoći besprekornog imidža, i to je pravo osveženje.

***

Bonus video: Kako u beogradskom ateljeu nastaje jedan šešir

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram