Želim svet gde će goli stomak 60-godišnje Ane biti moja starost

Ana Delo Ruso
Foto: Baptiste Autissier / Panoramic / Profimedia

Kad ceo život provedeš u modi, boli te baš uvo za one koji objašnjavaju šta je zabranjeno nositi iznad četrdesete.

Italijanska modna novinarka Ana Delo Ruso, trenutno jedna od kreetivnih urednica japanskog izdanja magazina Vogue, je u 12. godini života od oca dobila prvi Fendi set – torbu, šal, futrolu, novčanik i privezak. Još tada je toliko bila opsednuta modom da joj je jedina želja bila da kad poraste – ima što više odeće.

Nakon završenog fakulteta počinje da radi za italijanski Vogue i tu ostaje 18 godina. Iako je stručna savetnica za modu mnogim poznatim i bogatim ljudima, ne želi da otkriva njihov identitet.

Delo Ruso je od mladosti strastvena kolekcionarka garderobe, obuće i nakita. Vlasnica je dva susedna stana – jedan joj je dom, a drugi garderober. U tom stanu gde joj stoji garderoba, temperatura je podešena na optimalnih 15 stepeni.

Još 2010. imala je više od 4.000 pari cipela. I brak joj je propao zbog mode, u njemu je izdržala nešto više od mesec dana. Kako je rekla, ona i muž su se razdvojili zbog toga što nije u svom stan-garderoberu ostavila prostora za njegove stvari.

Redovna je na svim Nedeljama mode, a poznata je po besprekornom, ali često prenaglašenom stilu i stajlinzima koji ne znaju za kompromis. Ana Delo Ruso jeste jedna od najviše fotografisanih žena u svetu mode.

Ovih dana se na Nedelji mode u Parizu pojavila u crnoj haljini s kožnim trakama i nitnama, golog stomaka. Ova kombinacija naravno nije prošla neopaženo, a Ana svojim autfitima kao da šalje poruku – sve mi dobro stoji ako ja tako kažem.

Pogledajte još neke njene lude, a odlične kombinacije.

Ana Delo Ruso
Foto: SGP / ddp USA / Profimedia

*

Ana Delo Ruso
Foto: Giordano Riccardo/IPA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

*

Ana Delo Ruso
Foto: SGP / ddp USA / Profimedia

*

Ana Delo Ruso
Foto: ph. Alfonso Catalano / SGP / Profimedia

*

Ana Delo Ruso
Foto: Photoeventshd / Shutterstock Editorial / Profimedia

*

Ana Delo Ruso
Foto: Justin Ng / Avalon / Profimedia

***

Bonus video: Kako u beogradskom ateljeu nastaje jedan šešir