Ključni komadi u garderoberima najbolje obučenih Srpkinja

Foto: Instagram

Najbolje je da komade koje volimo kupujemo individualno, a posle sa njima da eksperimentišemo.

Uvek puni ormani, a nikad nemamo šta da obučemo jer se često izgubimo u mnoštvu stilova, boja i paterna pa nam se od mnogo svega učini da nemamo baš ništa.

Pa kako onda odabrati one komade bez kojih ne možemo da zamislimo svoju svakodnevicu i koji treba da nam posluže za nadogradnju našeg stila.

Zavirile smo u garderobere nekih od najbolje obučenih Srpkinja i zamolile ih da nam otkriju šta je to u šta uvek vredi uložiti novac bez griže savesti, i koji su to komadi bez kojih one ne mogu i za koje smatraju da sa njima nikada ne možemo da pogrešimo.

Katarina Petrović je Srpkinja koja je osvojila Skandinaviju svojim nesvakidašnjim stilom, a da je moda veliki deo njenog života jasno je i po njenom izboru zanimanja.

Zaposlena je kao modna novinarka u jednoj medijskoj kući i vodi svoj blog.

Njen stil je minimalistički, moderen, svevremenski i crn, a pet komada koje bi večno čuvala u ormaru su: crni blejzer, crne pantalone na ivicu, dugačak kaput, bela košulja i bela majica.

Ako neko u Srbiji zna šta je trend, onda je to Dunja Jovanić, kaže da trendovi sami po sebi uvek donesu neko osveženje sa sobom, a dokle god se kroz trend sačuva lični izraz pojedinca koji nosi trendi stvari, sve je super.

Ležernija garderoba i komfor su nešto što će ljudima uvek biti primarni izbor.

Od nezameljivih komada bez kojih je nemoguće živeti izdvaja dobru torbu i kvalitetne čizme, jer ako ih mudro izaberete trajaće vam više od jedne sezone.

Sara Brajović je mnogo toga, kompozitorka, modna ikona, pijanistkinja, pomalo dizajnerka enterijera, model, svetska putnica, istoričarka umetonsti i glumica.

Izmiče svakom kalupu i žena je mnogih strasti koje se prepliću i dopunjuju.
Njen modni stil je nešto što nam uvek oduzme dah, a za modu kaže da je danas u super-produkciji kao nikada do sada, i da ima toliko fenomenalnog dizajna, a svoj garderober ne bi mogla da zamisli bez svog vintage YSL sakoa.

Mija Knežević je Njujorčanka balkanskog porekla koju street style fotografi obožavaju.

Ova šik devojka može mnogo da nas nauči o stilu.

Njen stil je prepoznatljiv i autentičan, pametno kombinuje dizajnerske i high street komade i nikada se ne plaši da istupi iz zone komfora.

Nikad nije dosadno obučena, iako najviše voli klasiku, savetuje da komade koje volimo kupujemo individualno, a onda kod kuće sa njima da eksperimentišemo, a njena nezaobilazna uniforma su pantolne i košulje sa printom.

Duška Jovanić je poznata kao „najduže noge Beograda“, a osim što se bavi novinarstvom posvetila se i pisanju knjiga kao i televiziji. Ostavila je pečat kao jedna od najpoznatijih i najprovokatnijih novinarki stare Jugoslavije.

Duškini najbolji modni saveznici će zauvek biti bela košulja, dobro skrojene farmerke i mala bela haljina, po mogućnosti golih ramena jer ona poslednja stare kako je jednom prilikom izjavila.

Jasmina Šupeljak je spisateljica i influenserka koja nosi naslov „hodajuća moda Beograda“, a na svojoj društvenoj mreži svakodnevno inspiriše preko 30.000 ljudi i zato je sa pravom svrstana među najbolje obučene beograđanke, smatra da je u modi najviše precenjeno ono što je najnovije, a potcenjeno je ono što smo u hiru odbacili da bismo napravili mesta za novo. Svoj stil uvek treba nadograđivati, a nikada ne treba štedeti na tašni i cipelama.

Majda Stamenković je modna blogerka iz Leskovca koja ima za svoje pratioce na društvenim mrežama razne vodiče za svakodnevno nosivu modu.

Uvek gleda da bude praktična, da se baš dobro obuče, a da nosi što manje stvari.

Misli da je čar mode u tome da i kad imamo malo novca možemo od malo stvari da dobijemo „bruka“ autfite.

Autift treba da bude privlačan, ali pre svega udoban i omiljeni komad joj je blejzer.

To je osnovni komad koji može da se kombinuje i u kežual i u glam look, a takođe obožava i oversized komade koji su joj broj jedan u garderoberu.

***

Bonus video: Modni trikovi koje možemo da ukrademo sa Nedelje mode u Parizu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram