Zašto s kremom za samopotamnjivanje izgledaš kao dalmatinac

Foto: Shutterstock

I šta možeš da uradiš?

Kreme, gelove, losione, sprejove i razne druge preparate za stvaranje ili održavanje preplanulog tena koristi veliki broj ljudi.

Kako se polako, ali sigurno, bliži leto i već razmišljamo ne samo o lenčarenju na plaži već i o otkrivanju bledunjavih nogu, ramena i leđa svetu (ruke najčešće ipak nekako same uhvate boju), mnogi već posežu ili će uskoro posegnuti za proizvodima za samopotamnjivanje.

Zato ćemo vam otkriti 5 čestih grešaka kod samopotamnjivanja kako ne bi u grad pošle flekave i imale lep ravnomerno raspoređen preplanuli ten.

Ne pripremite adekvatno kožu

Što je koža glatkija, to će nijansa biti ujednačenija. Zato uvek odradite dobar piling kože pre korišćenja losiona za samopotamnjivanje.

Mrtva kože lako se uklanja rukavicom ili sredstvom za piling. Ne zaboravite da dobro protrljat i laktove, kolena i pete. Koža je sklona da bude gruba na tim delovima pa će se boja ovde jače “uhvatiti”.

Koža vam je previše suva

Američki naučnici otkrili su da dobro hidrirana koža bolje upija boju od suve kože. Zato se dobro namažite pre samopotamnjivanja.

Idealno: hidratantni losion za telo. Svakako, preporučujemo vam da nekoliko dana pre nanošenja samopotamnjivajućeg losina kožu dobro nahranite.

Savet: sredstvo za samopotamnjivanje se ravnomernije razmazuje ako pomešate jednake delove sa mlekom za telo pre nanošenja.

Ne birate pažljivo proizvod za samopotamnjivanje

Gel, losion, krema, mus, sprej ili maramica? To je stvarno stvar ukusa! A možda i nije,  budući da sredstvo za tamnjenje DHA izvlači vlagu iz kože, kod suve kože se preporučuje losion ili mleko za tamnjenje, a sprejovi su korisni za teško dostupna mesta kao što su leđa.

Počinjete na pogrešnom delu tela

Svakako počnite s nogama. Nanesite kremu za samopotamnjivanje kružnim pokretima. Zatim odmah operite ruke i obrišite nokte, inače će doći do promene boje.

Savet: jednokratne rukavice održavaju ruke čistima, a da na odeći ne bi nastale mrlje, ostavite da se sredstvo upija oko 20 minuta.

Ne brineš o koži nakon samopotamnjivanja

Čak i uz veštačnu preplanulost, nega je vrlo važna. Hidratantne kreme odgađaju proces ljuštenja gornjeg sloja kože, na taj način koža duže ostaje tamna.

Savet: Idealni su losioni za telo sa malom količinom sredstva za samopotamnjivanje.

Bonus video: Kako pravilno da nanesete bronzer a kako rumenilo


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram