Za dečake: Kako izbeći efekat ćaletovog odela na maturi

Matura
Foto: Profimedia.rs

Sigurno ne želite da izgledate kao svoj ćale na maturskoj večeri, ali iz velike želje da prvi put iskočite iz trenerke i patika, mogli biste da napravite grešku i izgledate preozbiljno. Stilista Ivan Radojčić otkriva za Nova.rs kako da izbegnete tu zamku.

„Prvi susret sa klasičnim odevanjem treba da prođe kao ‘džentlmenska borba’, pa elemente odela omekšajte ležernijim komadima. Mogućnosti su mnogobrojne: obucite omiljeni džins uz crni sako i belu košulju, zamenite košulju uz odelo polo ili majicom sa O-izrezom…

Pročitajte još:

Međutim, ako se uopšte još uvek ne vidite u odelu, tamna košulja sa jasnim belim prugama će završiti posao. Za one koji sebe svrstavaju u modno avanturističku kategoriju, nijanse pustinje su imperativ sezone, a lan je materijal koji pruža mnogo više kreativnosti nego što to možda na prvi pogled deluje“, kaže Radojčić i izdvaja pet muških komada za maturu koji bi možda i ubuduće mogli da vam promene stil oblačenja.

Sako, bela košulja i farmerke – Zara – 4.990 dinara

Zara sako
Foto: Zara/Promo

 

Laneni sako i nijanse pustinje – Mango – 8.990 dinara 

Mango
Foto: Mango/Promo

 

Tamna košulja sa prugama – Massimo Dutti – 5.990 dinara

Massimo Dutti
Foto: Massimo Dutti/Promo

 

Elegantan sako kombinujte uz majicu – Scotch&Soda – 18.894 dinara

Sako
Foto: Scottch&Soda, Fashion&Friends/Promo

 

„Skini“ odelo H&M – 4.499 dinara

H&M
Foto: H&M/Promo

 

Ministarstvo prosvete je posle vanrednog stanja odobrilo proslave mature za đake završnih razreda osnovnih i srednjih škola.

Matursko veče za učenike osnovnih škola može biti organizovano u školi ili u ustanovama kulture i sporta, dok je za učenike završnih godina srednjih škola moguće organizovati i u restoranima ili hotelima, ukoliko postoji saglasnost roditelja za to.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram