5 haljina za matursko veče od kojih vas nikad neće biti blam

Maturske haljine
Foto: Gabrielle Lurie / Polaris / Profimedia

Pronašli smo pet haljina za matursko veče zbog kojih za nekoliko godina nećete morati da sakrivate fotke jer vas je blam.

Iako se još tačno ne zna kako će izgledati maturske večeri posle odluke Ministarstva prosvete kojim se sve liberalizuje i odobravaju se proslave za đake završnih razreda osnovnih i srednjih škola, maturanti i roditelji već uveliko planiraju. Deca – šta će obući, a roditelji troškove.

Matursko veče za učenike osnovnih škola može biti organizovano u školi ili u ustanovama kulture i sporta, dok je za učenike završnih godina srednjih škola moguće organizovati i u restoranima ili hotelima, ukoliko postoji saglasnost roditelja za to.

I eto razloga za radost, ali i glavobolju roditelja koji su zbog te jedne, posebne večeri u životu svoje dece u stanju da podignu i kredit. Jer troškovi nisu mali, a samo cene haljina dostižu i sume koje nadilaze prosečnu srpsku platu. A gde su frizura, šminka, prostor…

Pročitajte još:

I nekako po nepisanom pravilu – što se više para iskešira, veća je šansa da će stajling maturantkinja izgledati kao da su ispale iz vremenske kapsule u kojoj caruju saten, mašne, karneri, šljokice, a hoda se teško, sistemom – prvi put s štiklom na jutrenje.

S druge strane ponuda maturskih haljina je zaista velika i zašto ne biste kupili nešto što ćete nositi i kasnije, ne košta mnogo, a u čemu ćete izgledati kao sa naslovne strane?

Stilista Ivan Radojčić daje predlog šta da obučete za maturu i otkriva šta je „princip stilskog trojstva“ koji možete da primenite.

„Niko nije prorok u svom selu, pa po tom istom principu modnog Marfija, pre ili kasnije ćete se kajati zbog odevne kombinacije na maturi – ma koliko to u datom trenutku deluje kao dobra ideja. Međutim, uz malo kreativnog razmišljanja, može se lako doći do senzacionalnog izdanja koje vam neće biti ‘cringe’ u godinama koje dolaze.

Lično, kada stilizujem nekoga za zaista posebnu priliku, savetujem da ide principom stilskog trojstva – nešto što je udobno uz nešto što je posebno ili drago i nešto što je modni kapric.

Na maturi to bi moglo da izgleda ovako: jednostavna haljina u kojoj može da se đuska uz tašnicu koja deluje kao deo modnog nasleđa iz porodice – od mame i bake, i vrtoglavo visoke cipele koje su potpuni „wow“ efekat (ali se tokom maturske večeri mogu zameniti prijatnijim baletankama).

I za kraj, savet vezan za make up i frizuru: ne verujte frizerkama i šminkerkama koje na svojim instagram profilima kao primere imaju samo slike mladih sa svadbi“, kaže za naš portal Radojčić i predlaže pet odličnih haljina za to posebno veče zbog kojih roditelji maturantkinja neće bankrotirati.

Reserved – 6.990 dinara

Haljina za maturu
Foto: Reserved/Promo

Zara – 1.990 dinara

Maturska haljina
Foto: Zara/Promo

Dragana Ognjenović – 19.000 dinara

Maturska haljina
Foto: Dragana Ognjenović/Promo

Stradivarius – 3.290 dinara

Haljina
Foto: Stradivarius/Promo

H&M Divided – 5.490 dinara

Foto: H&M/Promo

Na cene haljine dodajte i cipele ili sandale koje mogu da se nađu u rasponu od 4.000 do 20.000 dinara. Plus frizura oko 2.000 dinara i šminka koja kod profesionalnih šminkera košta oko 35, 40 evra, a u varijantama salona oko 2.000.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram