Vrhunski trik biohemičarke: Proizvod koji menja dezodorans

Foto:Screenshot/TikTok/4complexion

Baš kao pranje zuba ili umivanje, stavljanje dezodoransa je nešto što radimo automatski svako jutro. Međutim, jedna ekspertkinja za negu kože tvrdi da postoji mnogo efikasnija alternativa tradicionalnim dezodoransima.

U viralnom snimku koji je skupio preko 35.000 lajkova, biohemičarka tvrdi da tonik sa glikolnom kiselinom – koji se generalno koristi za posvetlivanje tena – može da zameni dezodorans.

Ona koristi The Ordinary proizvod, a kaže da je to najbolji trik koji je naučila za dve godine bavljenja kozmetikom.

„Koristite glikolni tonik za područje ispod pazuha jednom ili dva puta dnevno za kontrolu mirisa. Nikad vam više neće biti potreban dezodorans“, tvrdi biohemičarka.

@4complexion Share it so others could learn too #beautyhack #skincarehack #skincarehacksthatactuallywork #skincaretiktok #skincare101 #skincaretips #underarms ♬ original sound - Atsuko Okatsuka

Zašto baš tonik s glikolnom kiselinom?

Dermatološkinja dr Marisa Garšik kaže da tonik utiče na pH kože – umesto da blokira znoj kao drugi dezodoransi.

„Smatra se da glikolna kiselina pomaže u smanjenju mirisa tela tako što smanjuje pH kože i otežava preživljavanje bakterija koje izazivaju neprijatni miris“, objasnila je.

Uklanjanjem mrtvih ćelija kože pilingom i snižavanjem pH kože, takođe sprečavate neprijatni miris, tako što sprečavate nakupljanje i smanjujete verovatnoću da bakterije dovedu do smrada.

Ali pre nego što požurite da ga kupite tonik, biohemičarka upozorava da prvo treba da uradite test na koži da biste bili sigurni da vas ne iritira.

„Odaberite nizak AHA za početak. Počnite tako što ćete ga nanositi dva puta nedeljno. Razblažite ga i odmah prekinite kada osetite iritaciju“, dodala je u drugom snimku.

@4complexion #duet with @4complexion #skincaretiktok #skincare101 #skincaretips #beautyhack #skincarehack #glycolicacid #glycolicacidasdeodorant ♬ original sound - Atsuko Okatsuka

***

Bonus video: Kako da nanesete bronzer, a kako rumenilo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram