Vraćaju se hit farmerke iz devedesetih – i nisu svi srećni

farmerke
Foto: AKM Images / Backgrid USA / Profimedia

Farmerke su komad odeće koji vrlo često, možda i najčešće, podeli zaljubljenice u modu. Mnogi, naime, tačno znaju kakav im kroj, dužina i boja pristaju, pa se teško odlučuju na promenu. Drugi pak žele da probaju sve novo što se pojavi na tržištu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rigmor.India (@rigmor.india)

Naravno, pojava nekog novog trenda ne znači da će mu popularnost trajati dugo. Dođu tako modeli koji žive jednu sezonu, a onda nestanu s polica. Zamene ih onda modeli poput skini džinsa koji godinama nikako da dosadi, pišu na sajtu Zadovoljna.hr.

Kada su u pitanju aktuelni trendovi, u 2021. vraćaju se bootcut farmerke. Naziv bootcut odnosi se na oblik nogavica. Kod ovog modela nogavice počinju da se suptilno šire od kolena kako bi se lakše nosile na čizme. Takođe, lepo padaju preko patika, ravnih cipela ili cipela s visokom potpeticom, a na bokovima su uske.

Pročitajte još:

Taj model farmerki bio je popularan krajem devedesetih godina prošlog veka, pa u 2021. Možda bude zanimljiv nostalgičarima.

Ipak, hoće li popularnošću uspeti da se približi omiljenim krojevima među kojima su definitivno skini džins i one „mom“ kroja?

Dona Ida, koja stoji iza istoimenog brenda koji proizvodi farmerke, kaže kako u ovoj godini postoji apetit za različitim stilovima. Tako su s njihovih polica planuli bootcut modeli, a ona misli da razlog leži u mogućnostima kombinovanja jer izgledaju sjajno na čizme ili štikle sa sakoom, ali i uz običnu majicu.

Izgledaju uglađenije od skini modela, smatra ona.

Na kraju se postavlja pitanje kome taj model pristaje. Ida kaže da će dugonoge žene izgledati sjajno u bootcut farmerkama jer je to kroj koji slavi dužinu nogu, ali dobar su izbor i za niže devojke jer daju ravnotežu figuri.

Ukoliko niste sigurni da li bi vam ovaj model stajao, možda je vreme da ih sledeći put ponesete sa sobom u garderobu i proverite kako stvari stoje.

Ako je verovati stručnjacima, biće to jedan od najpopularnijih modela u 2021. godini, međutim, najbitnije je kako se vi osećate u njima dok ih nosite.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram