Voz je ponovo u modi – zadnje veče beogradske nedelje mode kao oličenje luksuza i glamura

Perwoll Fashion Week Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Spoj tradicije i modernog koji je sve oborio sa nogu.

Nakon sedam nezaboravnih revija i fenomenalnih kreacija, Beogradska nedelja mode je proslavila kraj još jedne uspešne modne manifestacije spektakularnim događajem koji je imao za cilj da pomiri i spoji dve krajnosti, moderno i tradicionalno. U ovoj nameri organizatori su uspeli prvenstveno uz pomoć lokacije na kojoj je zatvoren 52. Perwoll Fashion Week, te su modni znalci i entuzijasti ispunili Železničku stanicu Beograd, a sama lokacija je od početka obećavala posebno veče.

Izbor lokacije ipak i nije bio toliko iznenađujuć. Brzina kojom modni svet napreduje i menja se, može da parira i najbržim svetskim vozovima. Da nije svaka brzina loša podsetila nas je  Beogradska nedelja mode uz reciklažu materijala, održivost i brigu o našoj sredini, za koju su i vozovi jedna od najboljih opcija među prevoznim sredstvima. I to nije sve, njihov stil i tehnika kojom se stvaraju, imaju za cilj udobnost i estetiku koja prija svakom putniku, baš kao što i savremena modna načela ističu da je lepota jednako komfor.

Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Tako su modnom pistom, baš kao niz prugu, prošetali radovi stvarani sa najvećom preciznošću, marljivošću i idejom da sve prisutne oduševi i ostavi u čudu, kako to samo brzi vozovi umeju. Ispred pubike su proletali komadi koji su slavili tradicionalni duh Beograda još od 1884.godine kada je Železnička stanica prvi put otvorena.

Perwoll Fashion Week Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Davno zaboravljeni i izbrisani modni komadi, poput dugačke haljine sa faltama i nežnog kratkog ogrtača predstavili su harmoničan spoj nostalgije i inovativnosti. U tome su im se pridružili i drugi modeli koji su slavilii kraj 19. veka uz šljokičaste haljine i fine svilene rukavice do lakta. Bogate tkanine, smele boje i složeni detalji odlikovali su i komade koji su veličali rad Železniče stanice i u periodu od 1961. do 1975.

Perwoll Fashion Week Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Nakon ovoga, publika je imala priliku da još jednom iskusi šarm i veseli duh nezaboravnih osamdesetih, koji je već oborio s nogu sve prisutne na reviji u Hangaru. Ipak, na sreću onih koji su možda propustili ovaj spektakl, ali i onih koji su želeli da vide još jednom te senzacionalne komade, kao mali podsetnik, pistom su prošetali najbolji dizajni revije Back to the 80’s, ali i ostali dizajneri koji su predstavljali svoje radove na ovogodišnjem Perwoll Fashion Week-u. Među njima su se našle Dragana Ognjenović, Irena Grahovac, Ninamilan, kao i Martini Vesto by Boško Jakovljević za muške zaljubljenike u modu, ali i najzanimljiviji komadi revije Transformacije koja je okupila 10 dizajnera iz 10 slovenskih zemalja, i na kraju, ali ne manje bitno, pobednici Perwoll Rethink konkursa za mlade dizajnere.

Kako strani, tako i domaći mladi dizajneri su prikazali drugačiju modnu perspektivu tokom ovih sedan dana, uvodeći raznovrsnost stilova, od minimalističke elegancije do ekstravagantnih avangardnih kreacija. A ovaj spoj izvrsnih talenata dao je završnoj večeri dinamičan i originalan izgled.

Njemu su doprinele i zvanice koje su celokupno veče uobličile elegantim, ali glamuroznim autfitima. Pogledajte naš izbor najbolje obučenih na zatvaranju 52. Perwoll Fashion Week-a u Beogradu.

Nataša Vulin, Danijela Gašparac, Tamara Vučić, Nenad Radujević Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs
Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs
Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs
Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs
Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs
Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs
Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram