Lena Bogdanović nikad lepša! Ova izdanja su privukla najviše pogleda na otvaranju Beogradske nedelje mode

Perwoll Fashion Week Belgrade Fashion Week Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Kako vam se čini?

Dugoočekivani jesenji Perwoll Fashion Week zvanično je počeo 2. novembra u srpskoj prestonici. Domaći ljubitelji mode, kao i mnoge poznate ličnosti prisustvole su se prvoj reviji u nizu. Ovogodišnju nedelju mode je otvorila je revija pod nazivom Transformacije, kroz koju je 10 dizajnera iz 10 slovenskig zemalja prikazalo raznolikost i kulturno bogatstvo, ali i modnu baštinu slovenskog naroda. Upravo to bogato nasleđe poslužilo je kao odlična osnova dizajnerima za kreriranje komada koji predstavljaju savršenu fuziju modernog i tradicionalnog, pa biste se u kombinacijama koje su Beograđani večeras imali prilike da vide utopili u ulice svetskih prestonica mode, uz komade koji nose tradicionalni duh svake države.

Pored toga što je sam početak bio praznik kreativnosti i samoizražavanja, koji su podržali mnogi modni entuzijasti i dizajneri, i ovoga puta su se svi zajedno, uz inspiraciju i primer Švedskog instituta, istakli društveno odgovorne teme, te je i na ovom 52. Fashion Weeku posebna pažnja posvećena cirkularnoj modi i recikliranju, odnosno korišćenju ekoloških materijala i tehnika.

Ovakav osvrt na socijalna pitanja u sklopu sa modnim užitkom je redak i poptuno osvežavajući momenat na našoj javnoj sceni. To je prepoznalo i veliki broj zvanica, pa je već prve večeri u Hangaru bilo skoro svako mesto popunjeno. Oni su i dokazali da Beograd s razlogom ima dugu tradiciju održavanja nedelje mode. Dok su se jedni odlučili za neke od najnovijih trendova, neki od prisutnih su zračili klasičnom elegancijom, dok su se drugi opredelili za smelije kombinacije i avangardne autfite. Ova kombinacija različitih stilova posvedočila je promenljivoj i prilagodljivoj prirodi modnog sveta.

Kako se nastavlja nedelja mode, sa nestrpljenjem se iščekuju spektakli, poput revije BACK TO THE 80’s, na kojoj će se predstaviti više od 25 atraktivnih domaćih dizajnera inspirisanih modom, muzikom i filmovima iz osamdesetih. Zatim tu su i autorske revije domaćih dizajnera čije modele naši modni znalci i zaljubljenici rado nose, a tu spadaju radovi Dragane Ognjenović, Irene Grahovac, Boška Jakovljevića za Martini Vesto i brenda NINAMILAN.

Ova raznolikost modne scene je dokaz da moda ne poznaje granice, i da i na pistama beogradske nedelje mode svako može pronaći komad koji odgovara njegovom ličnom stilu. I sama publika je iskazala tu originalnost i jedinstvenost, pa su se u Hangaru mogli videti najrazličitiji modni stilovi. Iako su smeli autfiti oni koji će zasigurno ostati zapamćeni, Beograđani su dokazali još jednom da klasika nikada ne izlazi iz mode, kao ni lični stil kroz koji je svako od njih večeras poneo savršeno isplanirane autfite. Od odela, preko midi suknji i uskih kombinezona, do cargo i kožnih pantalona, do elegantnih haljina, ovo veče je bilo miks posebnih, predivnih i u nekim slučajevima, poptuno neočekivanih modnih kombinacija.

Mi izdvajamo neke od onih najzapaženijih sa  otvaranja 52. Perwoll Fashion Weeka.

Jelena Ivanović Tomašević Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs
Boško Jakovljević i Lena Bogdanović Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs
Tanja Rađenović, Mihajlo Pavić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs
Lena Bogdanović i Miša Obradović Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs
Perwoll Fashion Week Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs
Belgrade Fashion Week Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram