Vodič za buduće plavuše – kako izabrati pravu plavu

Moda i lepota 31. dec 202016:23 > 11. maj 2021 12:10
plavuše
Iz "Muškarci više vole plavuše"; Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Plava boja kose je uvek u modi i pravo svake žene je da je bar jednom isproba i proveri da li se plavuše zaista bolje zezaju. Međutim, pre nego što zamislite sebe u "Merilin Monro izdanju" i krenete u realizaciju, proverite da li bi vam uopšte stajala plava boja kose i koja nijansa.

Poznata koloristkinja Trejsi Kaningem kaže da je ultimativan test koji pokazuje da li bi vam stajala plava boja kose – u vašim slikama iz detinjstva. Ljudi koji su kao deca bili plavi će s tim nijansama opet dobro izgledati, prenosi 24sata.hr.

Ako ste među njima, vreme je za sledeći korak.

Kako izabrati pravu nijansu

Pepeljasta, zlatna, boja meda – na raspolaganju vam je čitava paleta nijansi plave.

Uvek treba imati na umu da pepeljasta bolje stoje ljudima s hladnijim tonovima kože, dok onima s toplijim tonovima bolje leže zlatne nijanse.

Pročitajte još:

Lako ćete odrediti da li imate hladni ili topli ton: postavite zlato i srebro uz glavu – zlato pristaje toplim, a srebro hladnim tonovima.

Oni hladnog tona obično imaju plave, zelene ili sivkaste oči i kosu pepeljastih i hladnih tonova. Oni kojima su oči smeđe, crne ili svetlo smeđe, sa kosom u kojoj ima crvenkastih tonova, najčešće su topli tip.

Stanje kose

Ako vam je kosa suva, oštećena i ispucala, zaboravite na drastične promene boje, jer osim što će kosa loše izgledati, željena boja će se teško „primiti“. Također, posvetljivanje kose je neminovno oštećuje, pa žene koje ne mogu da zamisle život bez čestog korišćenja pegle, figara ili samo feniranja, ne bi trebalo da drastično posvetljuju kosu.

Pročitajte još:

Vreme i novac

Svako ko želi da ima plavu kosu, a nije prirodno plav – mora da računa i na česte posete frizeru zbog održavanja boje i farbanje izrastka. Kaningem ističe da je to obično na četiri do šest nedelja. Ako imate puno crvenog pigmenta, tada su tretmani još češći zbog izbijanja neželjenog žutila na kosi.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram