Vintidž radnja usred BG-a u kojoj možeš da uzmeš Gucci za 3.000 dinara

Moda i lepota 04. maj 202211:19 > 12:33

Kako je lep osećaj kada kupiš stvar, a novac ide u humanitarne svrhe - i to direktno.

Kako? Pa, Ognjen Milićević je osmislio koncept humanitarne vintidž radnje koja se zove ‘Poklon za poklon’ i nalazi se na Dorćolu. Uđete u radnju, odaberete neki komad brenda Gucci, Miu Miu, ili jednostavno neku izuzetno kvalitetnu svilenu košulju, isprobate, i kada se odlučite da želite da ga ponesete kući – sve što treba je da preko svog telefona uplatite novac u neku humanitarnu organizaciju.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Marks & Spencer pantalone možete uloviti za samo dve hiljade dinara, dok Versace haljina može biti vaša za tri hiljade dinara. Cene sunčanih naočara su do dve hiljade, s tim da Ray-Ban model sa početka dvehiljaditih možete ćapiti za 500 dindži. Sakoi i bluze od 500 dinara pa naviše, a ako vam baš treba neka ekstravagantna haljina visokog kvaliteta, onda odvojite 4.000 dinara.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Naravno, to možete učiniti prema vašem izboru, ali ako niste razmišljali o tome i došli ste nespremni, tamo je za vas spremljeno nekoliko plakata na kojima su ispisane sve informacije i to možete učiniti na licu mesta.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da su i u radnji ‘zaposleni’ zapravo volonteri. Tu je Ognjenova drugarica koja vodi računa i o Instagram profilu, a naravno, ne smemo izostaviti i njegovu fabuloznu mamu koja izgleda kao da šeta Park Avenijom u Njujorku, razgleda izloge i pita se šta bi novo mogla da kupi.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

*

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Moramo naglasiti da je svaka stvar koju vidite tamo – bila njena i odlučila je da velikodušno donira sve na ovakav fenomenalan način. Tu su njene cipele, pantalone, bluze, sakoi, haljine, ali i šeširi, sunčane naočare i magazini poput Njujorkera od pre mnogo, mnogo godina.

Dijana Kocić, Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Dok isprobavate cipele, ne možete, a da ne primetite prave starinske pirotske ćilime koji savršeno upotpunjuju ovaj potpuno eklektičan, spontan i domaćinski ambijent da jedva čekamo ponovo tamo da odemo.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Ognjen je završio Medicinski fakultet, kao i Elektrotehnički fakultet, a pored svoja dva posla ovo je odlučio da uradi skroz od srca. Kuma mu je na korišćenje dala lokal, koji je on renovirao, a mama je, kako smo već pomenuli, taj isti lokal ispunila svojom odećom koja izgleda kao da je Keri Bredšo od svoje tetke Odri Hepburn pokupila sve i dodala po koji svoj komad.

Svaka stvar ima svoju priču iza sebe, dušu i njihova želja je da neko bar deo te duše ponese sa sobom, a samo prvog dana su uspeli da skupe neverovatnih 195.000 dinara. Novac je uplaćivan organizacijama po izboru, a najviše uplata su dobile organizacije Budi human, Prihvatilište Draževac i Autonomni ženski centar, čije plakate možete pronaći tamo.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

***

Bonus video: Modni trikovi koje možemo da ukrademo sa Nedelje mode u Parizu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram