VIDEO Poslednja kolekcija Virdžila Abloa za Louis Vuitton

Moda i lepota 21. jan 202214:09 > 17:04

Louis Vuitton predstavio je poslednju kolekciju preminulog modnog dizajnera Virdžila Abloa na Nedelji mode u Parizu.

U Carreau du Temple u Parizu, Louis Vuitton je otkrio osmu i poslednju kolekciju umetničkog direktora muške odeće Virdžila Abloa, koju je kreirao pre njegove prerane smrti od raka prošlog novembra.

Virdžil Ablo za Luj Viton, Foto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kao prvi crnac koji je postao dizajner ove francuske luksuzne modne kuće, Ablo je doneo street style na pistu i postao inspiracija i uzor drugim mladim sanjarima. Kolekcija jesen-zima 2022. služila je kao omaž revolucionarnom kreatoru, a prisustvovali su joj svi koji su ga voleli – od generalnog direktora LVMH-a Bernarda Arnaulta do manekenke Naomi Kembel, teniske zvezde Venus Vilijams i mnogih drugih.

Virdžil Ablo za Luj Viton, Foto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

Scenografija i set, ili ono što je on nazvao „Louis Dreamhouse“, sadržao je polupotopljenu drvenu kabinu sa dimom koji je izlazio iz dimnjaka, veliki krevet, trampolinu za akrobate i dugačak sto gde je Chineke! Orkestar svirao muziku koju je komponovao reper Tajler Kreator.

Virdžil Ablo za Luj Viton, Foto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ablo je voleo da unese žive boje na modnu pistu. Ova kolekcija je sadržala crno-belu, uz zapanjujuće nijanse tirkizne i ljubičaste, cvetnu tapiseriju, pačvork i monograme. Oblici su uključivali skulpturalne krojene jakne, bomberke, helanke, radnu odeću i suknje.

Virdžil Ablo za Luj Viton, Foto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

Obuća se kretala od čizama do kolena sa kockastim štiklama do LV trenerki. Među dodacima su bile bejzbol kape sa velom za venčanje, paladijumske manžetne za uši i anđeoska krila. Naravno, postojao je ogroman asortiman torbi, od nadrealističkih, iskrivljenih Damier torbi do farbanih kanti. Neki modeli su nosili bukete cveća umotane u fejk novine.

Među manekenima, plesači su se valjali po modnoj pisti, skakali sa trampolina i stepenica, igrali ‘sloumoušn’ brejkdens. Na kraju revije, umesto Abloa, njegov kreativni tim je izašao na pistu, uz emotivan aplauz.

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram