Upoznajte najbolje obučenu i najlepšu princezu u Evropi

Alesandra de Osma j
Foto: JLDuenas / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kad god se pomenu modno superiorne princeze i kraljice, nekako se uvek čuju samo dva, tri imena - Kejt, Leticija, Megan. Prave zvezde široj javnosti često ostaju anonimne, a to je slučaj i sa, po našem skromnom mišljenju - najlepšom i najbolje odevenom evropskom princezom.

Alesandra de Osma je supruga princa Kristijana od Hanovera kog je upoznala kad je imala 14 godina, a prošle godine rodila je blizance.

Princeza Alesandra živi povučeno i ne voli da bude eksponirana u javnosti. Rođena je u Peruu. Otac joj se bavio finansijama, a majka je bila model.

Princeza
Foto: ANGULAR / The Photo One / Profimedia

Svog budućeg muža de Osma je upoznala kada je imala samo 14 godina, 2005. i to kada je princ Kristijan bio u poseti Peruu, a ona mu je bila turistički vodič. Vezu su započeli tek šest godina kasnije, ali su dotle ostali u kontaktu.

Alesandra de Osma j
Foto: José Ruiz / ContactoPhoto / Profimedia

Pre nego što su zvanično postali par, Alesandra je radila kao model i to za brendove Bottega Veneta, Missoni i Pepsi, a na univerzitetu u Navari je diplomirala modni biznis menadžment.

Princeza
Foto: JLDuenas / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ona i princ su živeli nekoliko godina u Madridu, a verili su se 2017. i venčali se te iste godine u Londonu. Pravo “kraljevsko” slavlje održano je tek nekoliko meseci kasnije u Peruu. Mlada je tada nosila fenomenalnu venčanicu koju je potpisao španski dizajner Jorge Vazquéz, a na glavi je imala tijaru koju je pre nje nosila mladoženjina maćeha princeza Karolina od Monaka.

Princeza
Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Modni stil Alesandre de Osme je godinama savršen spoj elegancije s dozom efektnih latino detalja, a s obzirom na to da je i sama u međuvremenu ušla u dizajnerske vode, njeni autfiti su često u vodećim modnim magazinima. Sa drugaricom kreira kolekciju torbi, a brend im se zove Moi & Sass.

Princeza
Foto: Leire P.J./DYDPPA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Alesandra danas ima 33 godine i 2020. je rodila blizance Nikolasa i Sofiju, ali detalje o njihovom rođenju je zajedno sa suprugom princom Kristijanom uspela da zadrži u tajnosti.

Princeza
Foto: CRY / The Photo One / Profimedia

„Moj život se sada vrti oko njih. Mnogo više vremena provodim kod kuće nego ranije, da bih uživala u svakoj sekundi sa njima“, rekla je nekoliko meseci posle porođaja.

Princeza
Foto: DOMINIQUE JACOVIDES / Bestimage / Profimedia

 

***
Bonus video: U frižideru devojke koja jede samo sirovu hranu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram