Uoči razliku: Slavne žene istih godišta s plastičnim operacijama i bez njih

Sindi Kraford i Selma Hajek Foto: Dimitrios Kambouris / Getty images / AFF-USA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kako plastične operacije utiču na starenje?

Plastična hirurgija je postala sasvim normalna i prihvaćena, posebno među slavnim ličnostima, koje zbog prirode posla moraju mnogo da ulažu u svoj izgled.

Dok jedni osuđuju estetske korekcije, drugi u tome ne vide ništa loše. A kako odlazak „pod nož“ utiče na starenje – da li ga ublažava?

Naravno, svaki slučaj je različit – plastične operacije mogu da izgledaju veoma lepo i prirodno, ako se urade sa merom.  Na kraju dana, svako ima pravo da donosi odluke vezane za svoj izgled i telo.

Ove slavne žene su isto godište – ali one sa leve strane su imale estetske korekcije, dok se žene sa desne strane protive plastičnim operacijama.

Foto: CJ Rivera / Everett / Xavier Collin/Image Press Agency / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Glumice Pamela Anderson i Džulija Roberts su obe rođene 1967. godine. Znamo da je Pamela proslavila silikone, a s druge strane Džulija Roberts kaže da je samo jednom probala botoks i zaključila da ipak to ne želi.

Uma Turman i Rejčel Vajs Foto: Prensa Internacional / Zuma Press / Jen Lowery / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Glumice su rođene 1970. godine. Uma Turman nije otvoreno govorila o zahvatima, ali se često spekulisalo da koristi botoks. Rejčel Vajs je, s druge strane, otvoreno govorila protiv operacija.

„Ljudi koji izgledaju previše savršeno ne izgledaju seksi niti posebno lepo“, izjavila je.

Foto: Image Press Agency / ddp U, SA / Profimedia

Pevačica Madona i glumica Šeron Stoun su rođene 1958. godine. Očigledno je da je Madona imala brojne zahvate na licu, a u poslednje vreme želi da kreira čudan, „vanzemaljski“ imidž.

A Šeron Stoun je nakon „moždanog udara i devetodnevnog krvarenja u mozgu“, morala da dobije više od 300 injekcija botoksa i filera da bi se jedna strana lica ponovo podigla. Od tada na estetske procedure gledala kao na „bolnu neurološku potrebu“.

Sandra Bulok i Monika Beluči Foto: Doug Peters / Alamy / Alamy / Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Sandra Bulok i Monika Beluči su rođene 1964. godine. Sandra je navodno operisala nos, dok Monika još uvek izbegava drastične procedure – ali je izjavljivala da je otvorena za ideju estetskih korekcija.

Foto: Jamie McCarthy / Getty images / Profimedia, Andrew H. Walker for AMC / Shutterstock Editorial / Profimedia

Glumice Megan Foks i Aleksandra Dadario su rođene 1986. godine. Zna se da je Megan radila filere i botoks, a imala je zahvate i na telu.

Veruje se da Dadario još uvek nije imala nikakve operacije, mada glumica retko govori na tu temu.

Manekenka Sindi Kraford i glumica Salma Hajek su rođene 1966. godine. Sindi je radila filere u obrazima, botoks i fejslifting.

Salma je uvek oštro poricala da je imala bilo kakve izmene na svom licu i telu.

***

BONUS VIDEO: Čuvari plaže, nekad i sad

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram