Umivanje čajevima – novi bjuti trend za perfektan ten

kamilica
Kamilica, Foto: Andrey Deryabin / Alamy / Alamy / Profimedia

Retko koja žena ima blistav i besprekoran ten prirodno, a ona koja ima može se smatrati pravom srećnicom. Nedostaci tena često upućuju na neadekvatnu ishranu i stil života.

Glavni neprijatelji lepog tena su preobilna ishrana, previše alkohola, preterano pušenje, umor i preterano sunčanje. Može se reći da je prvi uslov za lep ten to da se dobro osećate.

Boja tena naravno ne može da se menja, ali se svakako može uticati na njega načinom života, ishranom i higijenom, a biljke su one koje tu mogu mnogo da pomognu.

Hajdučka trava

Hajdučka trava je sjajna za čišćenje kože pogotovo kod osoba koji imaju problem sa masnom kožom. Sipajte 2 čaše ključale vode preko 1 šolje sušenog cveća hajdučke trave , ohladite, procedite i nanesite na kožu. Ovo će takođe umiriti kožu i smanjiti iritacije.

Kamilica

Znamo koliko je kamilica lekovita biljka kada se konzumira u obliku čaja. Međutim, čaj od kamilice za lice predstavlja pravi melem i sredstvo koje ćete želeti da koristite gotovo svakodnevno. Kamilica je dobra za sve tipove kože. Masnu kožu će umiriti i smanjiti lučenje sebuma, a suvu kožu će omekšati i hidrirati.

Umivanje lica kamilicom je način da iskoristite njena umirujuća, protivupalna i antibakterijska svojstva. Kamilica protiv bubuljica predstavlja jedan od prirodnih lekova koji daje najbolje rezultate.

Žalfija

Ukoliko je žalfija sušena, možete je kuvati i njen ohlađen čaj koristiti i za umivanje, ali i kao blagotvornu oblogu za problematičnu kožu. Konkretno, bez obzira koji vid problema sa kožom da imate, svakodnevno se više puta dnevno umivajte sa hladnim čajem od žalfije i nakon umivanja lice nemojte ispirati vodom niti ga brisati peškirom. Jedino što je važno, jeste da ovaj čaj koristite za umivanje kože na kojoj nema tragova šminke. U protivnom, šminka može delovati kao barijera između pozitivnog dejstva žalfije i kože kojoj je to dejstvo potrebno.

Anis

Jednostavno umijte lice ujutru. Utrljajte čaj po licu, ali posebnu pažnju posvetiti borama. Čaj od semena anisa ​​bi trebalo da bude u stanju da vam pomogne da se rešite svih bora sa lica. Ovo je najjednostavniji i najprikladniji način da se oslobodite bora prirodno.

***

Bonus video: Joga lica za početnike

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram