Srpkinja koja je razmrdala Nedelju mode u Kopenhagenu

Ana Kraš
Ana Kraš Foto: Paul Porter/BFA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Svetski mediji godinama Anu Kraš nazivaju IT devojkom, ali ako vam to zvuči suviše neodređeno, treba da znate da je ona priznata dizajnerka nameštaja, fotografkinja i modna kreatorka. Ovih dana Ana je objavila fotografije sa Nedelje mode u Kopenhagenu.

Na Nedelji mode u Kopenhagenu prikazane su nove kolekcije za proleće-leto 2022. a Ana Kraš je i prethodnih godina davala svoj kreativni doprinos nekim prezentacijama kolekcija.

„Teško je ne zaljubiti se u 32-godišnju Kraš…“, tako je počeo tekst o srpskoj dizajnerki iz Voga koji je objavljen 2016. godine.

Bilo da je dizajnirala trpezarijske stolove za njujoršku prodavnicu Matter Made, šarene lampe za brend Hay ili bikinije za marku ACK, štagod je Ana zamislila, to se nalazilo na listi želja ljudi koji cene estetiku lepog.

 

Osim projekata koji se odnose na nameštaj i enterijere, Ana crta, slika, vaja i pravi iskorake u modu i fotografiju.

O svom stilu, zbog kog je u Njujorku gde živi dobila epitet IT devojke, Ana je rekla: „Moj stil je jako slobodan. Uvek mora da mi bude udobno, ali umem da se prebacim s jako jednostavnog i elegantnog, ili koloritnog i živog. Živim u Kineskoj četvrti u Njujorku i stil te zajednice svež je i zarazan. Najviše me fasciniraju šik starije dame koje viđam na ulicama. Kad smo već kod toga, većina moje odeće je iz Beograda. Jako je lepo raditi sa starom porodičnom prijateljicom koja šije originalnu odeću koja ima veze s mojim rodnim gradom – stvarno volim crno odelo koje je za mene sašila. Plus tu je moja 70 godina stara srpska pamučna košulja- haljina koju nosim celog leta.“

Ana Kraš
Foto: Zach Hilty/BFA / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram