Bila sam na ukrajinskom manikiru i ne vraćam se nikad više na klasičan – evo zašto

Foto: Shutterstock

Ukrajinski manikir je najvišeg standarda i podrazumeva precizno sređivanje zanoktica.

Tokom proteklih godina TikTok je predstavio ruski manikir za kojim su svi poludeli. Suvi manikir koji uključuje veoma precizno sređivanje zanoktica, uz bušilicu za nokte za uklanjanje mrtve kože. Ovo omogućava da lak dođe ispod zanoktice, zbog čega manikir traje malo duže. Zatim je nastupio trend italijanskog manikira, metode koja ostavlja ivicu svakog nokta bez laka kako bi se stvorila iluzija izduženih noktiju. Sada, TikTok predstavlja ukrajinski manikir.

Uz „uradi sam“ tutorijale i video snimke „pođi sa mnom u salon“, hešteg #ukrainiannails ima 69,7 miliona pregleda na TikToku. Ali po čemu se ukrajinski manikir razlikuje od vašeg tipičnog manikira – i zašto je TikTok uveren da je bolji?

Objašnjava Žaklin Kilikita kroz razgovor sa specijalistkinjama za ruski manikir.

Šta je ukrajinski manikir?

„U Ukrajini imamo veoma visoke standarde kada su u pitanju kozmetičke usluge,“ kažu Jana Galijeva i Marija Šarova, vlasnice salona specijalizovanog za ukrajinski gel manikir. „Ukrajinski manikir je najvišeg standarda“, dodaju Galijeva i Šarova, „i podrazumeva precizno sređivanje zanoktica. U stvari, koristi tehniku ‘kombi’ manikira.“

Koriste se električna bušilica za skidanje starog laka za nokte i da se očisti nokatna ploča. „Posle toga, kutikula se polira bušilicom“, kažu Galijeva i Šarova. Ovde se koristi manja burgija za uklanjanje suve kože oko kutikule. Uobičajena je praksa da pređete na par makaza za zanoktice da biste ih skinuli, kao i da koristite pincetu za zanoktice da ih dodatno sredite.“

Manikirke obično preferiraju gel lak tokom ukrajinskog manikira, ne samo zato što traje mnogo duže od običnog laka, već i zato što je lako napraviti apeks. Ovo uključuje nanošenje slojeva gel laka na najslabiji deo nokta (obično vrh) kako bi ga ojačao, iako je to više u estetske svrhe.

Koja je razlika između ukrajinskog manikira i gel manikira?

Manikirka Ami Strits kaže da je glavna razlika između ukrajinskog gel manikira i tipičnog salonskog manikira sa gelom pažnja posvećena detaljima. „Precizna nega i uklanjanje zanoktica dovode do dugovečnosti manikira i optimalnog zdravlja noktiju“, kaže ona. „Ova pedantna tehnika manikira podrazumeva savršenu pripremu nokta pre nanošenja laka“.

Koja je razlika između ukrajinskog i ruskog manikira?

Strits kaže da je ukrajinski manikir najsličniji ruskom manikiru, jer je u pitanju precizna obrada nokta. Međutim, ukrajinski manikir ne uključuje nanošenje laka ispod zanoktice, kao ruska metoda. Umesto toga, približava se što je moguće bliže.

@reneesdays if youre tired of having to get your acrylics re done every week and a half then this is the manicure for you 🫶🏼 go see my girl @Beauty Studio by Veronika and let her know you came from my tiktok #nails#rubberbase#russianmanicure#efilemanicure#ocnails ♬ All Night – Ndup

Strits dodaje da se ukrajinski manikir radi na suvo, bez ikakvog omekšavanja. Ovo je neophodno za duže trajanje gel laka, jer su nokti porozni i izlaganje vodi će ih omekšati. Može potrajati više od sat vremena da se vaši nokti potpuno osuše, tako da nije preporučljivo nanošenje laka dok su još propustljivi (uglavnom zato što će vam se nokat skupiti kada se osuši, što može dovesti do toga da se lak skupi i otkine).

Koje su prednosti ukrajinskog manikira?

„Temeljno“ je ključna reč ovde. Bila sam u mnogim različitim salonima tokom godina i imala bezbroj različitih manikira — uključujući ruski manikir — ali nijedan nije bio tako pedantan kao ukrajinski“.

Da li je ukrajinski manikir siguran?

Sve što uključuje rizik od krvi treba da zahteva nošenje rukavica i pravilno odlaganje kontaminiranih alata, kao i odgovarajuće sanitarne protokole. Ipak, alati za zanoktice mogu se bezbedno koristiti. Ovde je imperativ izabrati kvalifikovanog i iskusnog manikira.

Koliko dugo traje ukrajinski manikir?

Tipičan gel manikir traje do tri nedelje. Ukrajinska metoda uklanja zanoktice tako da se gel lak može naneti mnogo bliže bazi nokta, što vam može priuštiti dodatnih nedelju dana.

Ako ne možete da nađete salon koji nudi ukrajinski manikir u svom gradu, možete razgovarati sa osobljem salona gde odlazite o tehnici i zatražiti da vam zanoktice budu gurnute nazad, očišćene, polirane i izbrušene pre poliranja kako bi vam gel što duže trajao.

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram