U pripremi nova serija o Koko Šanel i Kristijanu Dioru

koko šanel
Koko Šanel i Kristijan Dior - uskoro na ekranima, Foto: Roger-Viollet via AFP / Roger Viollet / Profimedia

„What a new Look!ˮ, povikala je Karmel Snou, glavna urednica magazina Harper’s BAZAAR, smišljajući novi način razumevanja i življenja mode. Bilo je to 1947, u Parizu. Mi vam danas predstavljamo seriju čiji naziv je inspirisan njenim rečima.

Postojalo je tek nekoliko dizajnera koji su u tom razdoblju ostvarili veliki uspeh u svetu mode, no zaokretu trendova koji su zauvek izmenili svet kostima posebno je doprinelo njih dvoje – Koko Šanel i Kristijan Dior. Zato je ideja da se njihove izvanredne priče spoje i ispričaju u novoj TV seriji The New Look, koja će se uskoro prikazivati na platformi Apple TV +.

Očekuje nas radnja nadahnuta trijumfalnim uspehom dvojca, prema istinitim događajima. Smeštena u period Drugog svetskog rata, serija, koju je napisao, producirao i režirao Tod A. Kesler, odaće počast kreatorima, s posebnim akcentom na razdoblje u kojem su izgradili slavu.

Zaobljena ramena, mali i uzak struk, široka midi suknja – mladi Dior, nakon godina rata, represije i dubokih ekonomskih i društvenih poteškoća, slavi ponovno rođenje kroz novi izgled i novu perspektivu. U pozadini nacističke okupacije u Parizu, dizajner rođen u Normandiji predstavlja svoju prvu kolekciju koju, nakon godina vojnih i civilnih uniformi, kroja ograničenja i nedostataka, krase ženstvene siluete i elegantni detalji.

Koko Šanel takođe stvara savremene i revolucionarne modele koji su radikalno promenili tadašnje ženske modne trendove: od emblematične haljine od tvida, legendarnog modela torbe 2.55 do uvek prisutnih dvobojnih cipela šiljastog dizajna.

TV serija će uključivati i priče o drugim zvezdama u usponu tog doba, među kojima su: Pjer Balman, Kristobal Balensijaga, Iber de Živenši, Iv Sen Loran i Pjer Kardin, koji su zajedno pridoneli uspehu nove ženske garderobe. Uloga Diora pripala je Benu Mendelsonu, dobitniku Emija koji nam je poznat iz Netfliksove serije Bloodline, dok će francuska glumica Žilijet Binoš glumiti kreatorku Koko Šanel.

Za sada nije poznat datum premijernog prikazivanja, snimanje će se odvijati isključivo u Parizu, a prema pisanju magazina WWD serija će gledaoce povesti na putovanje kroz legendarne godine francuske modne istorije, prenosi Citymagazin.

***

Bonus video: Paparaco lov na poznate

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram