Političari u haljinama – da ili ne?

Moda i lepota 21. feb 202214:41 > 14:42

U emisiji „Probudi se“ na Nova S gostovali su Aleksandar Đorđević, modni ekspert i Nikola Parun, politički analitičar i razgovarali o novom Bajdenovom savetniku Semu Brintonu čija je odeća u svetu pokrenula brojne rasprave.

 Sem Brinton je prva nebinarna osoba u administraciji Džoa Bajdena. Postao je zamenik pomoćnika sekretara za odlaganje istrošenog goriva i otpada u kancelariji za nuklearnu energiju Ministarstva energetike. Pored toga, on je vrlo ekscentrična pojava – jer nosi neobičnu odeću koja nije vezana ni za jedan pol, rado koristi šminku i otvoreno govori o svojim fetišima.

„Meni je žao kada vidim gospodina Sema, jer ja lično vidim da je to jedan čovek koji je tragao, tragao za sobom i možda je našao sebe upravo u tom nekom izrazu rodno fluidne osobe. Žao mi je zato što znam da u većini slučajeva takav problematični izbor je rezultat nekih trauma iz mladosti i detinjstva, nekih stvari koje možda ne možemo ni da zamislimo da su se nekom čoveku dešavale. Konkretno u njegovom slučaju, to su zastrašujuće stvari sa majkom i ocem. A, ovo je u stvari njegova sloboda i to je lepo da on može da bude slobodan u toj zemlji“, istakao je Đorđević.

A, na istu temu svoje mišljenje dao je i Nikola Parun: „Moj prvi utisak je bio: ‘vau, ovaj čovek je sada na funkciji sa svojim celokupnim izgledom’. Drugi utisak mi jeste bio, upravo ovo o čemu je Aleksandar pričao, ali sada je on ipak javna ličnost, te valjda svi iz te perspektive i treba da ga posmatramo – sada već kao funkcionera, pre nekoga ko je imao neke probleme pa je zbog toga postao malo ‘nastraniji’ u svom životu, a možda i nije zbog toga.“

***

Bonus video: Modni trikovi koje možemo da ukrademo sa Nedelje mode u Parizu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram