Odeća Bajdenovog savetnika bila je nezamisliva na političaru

Foto: Europa Newswire / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vremena se menjaju i granice ljudske slobode se sve više pomeraju. Osvajamo nove prostore da izrazimo sebe i svoj identitet, a samim tim i da kao društvo prihvatimo više različitosti. Sem Brinton, moćna figura u američkoj politici, odličan je primer takve progresije.

Brinton je prva nebinarna osoba u administraciji Džoa Bajdena. Postao je zamenik pomoćnika sekretara za odlaganje istrošenog goriva i otpada u kancelariji za nuklearnu energiju Ministarstva energetike.

Takođe, on je vrlo ekscentrična pojava – jer nosi neobičnu odeću koja nije vezana ni za jedan pol, rado koristi šminku i otvoreno govori o svojim fetišima.

Foto: Jerod Harris / Getty images / Profimedia

Sem je imao traumatično detinjstvo. Njegovi roditelji bili su baptisti, pa je nakon deklaracije svoje seksualnosti bio podvrgnut fizičkom i emocionalnom zlostavljanju.

Roditelji su ga poslali takozvanu „terapiju konverzije“, odnosno okrutnu praksu koja za cilj ima da promeni nečiju seksualnu orijentaciju. Više od dve godine, Sem je trpeo fizičku i emocionalnu torturu.

Ipak, on je sada ponosno biseksualan i identifikuje se kao rodno fluidan. Koristi zamenice „oni (they)“ i dugo je radio na zabrani opasne prakse terapije konverzije širom SAD.

Foto: JC Olivera / Getty images / Profimedia

Njegov stil odevanja prati njegovu ličnost, koja izmiče definiciji.

Sem rado nosi haljine – od seksi modela sa čipkom, do neobičnih krojeva sa ogrtačem.

Foto: Dave Kotinsky / Getty images / Profimedia

Ovakva odeća dugo je bila nezamisliva na političaru – a Sem Brinton je jedan od prvih koji će urušiti postojeće standarde.

***
Bonus video: Najinteligentniji ljudi sveta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram