Trikovi za pranje kose – za volumen i sjaj kao iz salona

Foto:shutterstock

Jedan od boljih osećaja kad je u pitanju lepota je onaj kojeg dobijemo pri izlasku iz frizerskog salona s novom frizurom. Naša kosa deluje bujnije i sjajnije. Stručnjaci tvrde da se tajna krije u pranju kose.

Naime, većina klijenata dođe u salon s čistim krajevima kose, no kako se ide prema temenu, tako je kosa lošije oprana jer pranje nije dovoljno temeljno, piše Diva.hr.

Stoga, ako želite osećaj kao nakon tretmana u salonu, u pranje kose treba uložiti malo više vremena.

Za početak, kosu treba očešljati jer ćete je tako raspetljati, a češljanje će pomoći i u kasnijem uklanjanju prljavštine.

Pre pranja, pobrinite se da je temperatura vode idealna. Prilikom pranja, voda treba biti mlaka – u protivnom, ako je vruća, kosa će izgubiti na čvrstoći, a boja će izgubiti wow-efekt.

Foto:shutterstock

Stručnjaci tvrde kako kosu uvek treba dva puta šamponirati – prvom „rundom“ uklanja se prljavština, a drugom se kosi dodaje sjaj. Takođe, bitna je i količina šampona, a idealna mera je veličine lešnika.

Šampon treba naneti direktno na koren kose i umasirati u vlasište. Prilikom pranja, obratite pažnju na delove koji su „skriveni“ i na koje se lako zaboravi, recimo iza uha ili iznad vrata.

Nakon šamponiranja, kosu treba dobro isprati i pobrinuti se da na njoj ne ostane šampona jer će, u protivnom, izgledati beživotno. Prilikom ispiranja, budite nežni jer je mokra kosa slaba i sklonija pucanju.

Nakon ispiranja, ne zaboravite na regenerator zbog kog će kosa biti čvršća i glađa, a završno ispiranje, ako ste u mogućnosti, uradite s hladnijom vodom. Hladna voda podstiče cirkulaciju te rezultuje sjajnijom kosom, što je upravo ono što želimo postići.

Poslednje, ali ne i manje bitno, stručnjaci preporučuju kupovinu peškira od mikrovlakana koji nisu grubi prema kosi i upijaju veću količinu vlage, što pomaže da se kosa pre osuši.

***

Bonus video: Šiške poznatih lepotica

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram