Sedam frizura za sve koji žele da se reše duge kose

Moda i lepota 04. okt 202100:20 > 00:22
Kratka kosa
Foto: Shutterstock

Jeste li ikad dobili želju da jednostavno ošišate kosu, da iz sveta duge kose pređete u svet kratke kose koja se, ako ništa drugo, barem kraće suši?

Ako jeste, možda je ova jesen idealna prilika za jedan ovaka rez. Kratke frizure, biće naime, jako popularne u nadolazećem periodu, a osim toga one su šik, moderne i odvažne te ne prolaze neprimećeno.

Pročitajte još:

Osim što kratke frizure odlično izgledaju, mnoge žene tvrde da im je šišanje na kratko ponudilo neku vrstu oslobađajućeg osećaja. Ono čega ćete sigurno biti oslobođeni jednom kada se ošišate su dugotrajno feniranje i oblikivanje kose.

Jednom kada pronađete najbolji oblik za sebe, kratka frizura će biti i prava štedljivica vremena. Osim toga, kratka kosa otvara vaše lice i maksimalno istakne vaše najbolje delove lica poput očiju ili jagodica.

Dobra vest je i da je celi niz kratkih frizura u trendu, a u nastavku smo izdvojili njih sedam s kojima ne možete pogrešiti ove jeseni.

1. Klasični pixie

Ako volite klasiku, onda je pixie frizura pun pogodak za vas. Pixie može biti duži, poput ovoga na naslovnoj fotografiji teksta ili kraći kakav nosi glumica Zoe Kravitz.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by msyiannafouki|| (@yannafouki)


2. Buzz cut

Ako ste odvažni, onda je buzz cut frizura opcija o kojoj možete razmisliti. Radi se o kosi ošišanoj na jako kratku dužinu od samo nekoliko milimetara pomoću mašinice. U kombinaciji s dobrom odevnom kombinacijom i crvenim ružem za usne ova frizura osigurava moćan izgled.


3. Dužina koja se može staviti iza uha

Ako je buzz cut ipak previše odvažan korak za vas i želite kosu s čijim se oblikovanjem ipak možete poigrati birajte dužinu s kojom je moguće kosu staviti iza uha.


4. Fudbalerka

Fudbalerka je frizura koja se opisuje kao najsramniju frizuru 80-ih. Ipak, dobila je modernu verziju i sve je više dama koje se odlučuju za frizuru koju karaktriše kraća kosa napred, a duža iza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by OCEAN NAVARRO (@ocean_navarro)


5. Kovrdžavi pixie

I kovrdžava kosa izgleda sjajno u kratkoj verziji. Pixie će i u ovom slučaju biti pun pogodak, a rezultat će biti frizura koju ćete s ponosom pokazivati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rachel Renae Paz (@rachelrenaehair)


6. Mixie

Mixie frizura zapravo je spoj dve frizure. S jedne strane tu je omiljeni pixie, a s druge strane omražena fudbalerka. Spoj ove dve frizure izgleda poprilično dobro.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iván Gómez (@ivangomez)


7. Jesenji undercut

Kod ove frizure stvorene za žene sa stavom donji deo kose izbrijava se ili šiša na kratko, a gornji ostaje duži.


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram