Trik srpske šminkerke da ti se leti ne razlije make-up

Šminka Foto:Shutterstock

Na 40 stepeni u plusu nije lako održati savršen make-up, ali iskusni šminkeri imaju svoje trikove da vam obezbede savršen izgled uprkos vrućini. Lidija Nikolić nam je otkrila glavne koji će vam pomoći da vam se već puder ne razlije niz lice u kapljicama znoja.

„Za početak moraš da se hidriraš, mnogo da se hidriraš. I iznutra i spolja. Treba da unosiš dosta tečnosti i da koristiš hidrantnu kremu, aktivni kiseonik ili termalnu vodu“, ističe šminkerka Lidija Nikolić.

„Bitno je da se podloga nanosi u tankom sloju, nakvašenim sunđerom za šminkanje. Svaki sloj šminke treba pustiti malo da se osuši i naprskati fiksator pre nanošenja sledećeg. To je glavno što se tiče tena“, objašnjava Lidija.

Za oči treba birati trajne senke, vodootporne maskere i flomastere za obrve, a sjaj za usne uvek treba imati uz sebe – da ga popraviš i dopuniš.

„Takođe, u toku dana više puta treba isprskati lice vodom kako bi se šminka održala svežom“, napominje naša sagovornica.

Daje nam i spisak make-up proizvoda koje u ovim vrelim letnjim danima treba izbegavati.

„Ne treba koristiti teške pudere, one koji imaju velike pokrivne moći, jer se leti sve to vidi, a treba izbegavati i krejone koji nisu vodootporni. Ako koristite kremaste proizvode, uvek treba lepo da ih utapkate da se ne bi razlivali“, podseća Lidija.

Pitamo je i koju grešku u šminkanju je primetila u letnjem periodu kod devojaka u Srbiji.

Pročitajte još:

“Kad stavljaju bronzer zaborave da pređu vrat i dekolte. Leti smo svi u nekoj otvorenijoj odeći, tako da to baš bude upadljivo – mora ten da se ujednači s licem. Takođe, često se dešava da im se senka razlije od znoja”, otkriva nam Lidija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram