Trik sa crvenim karminom za pokrivanje podočnjaka

Moda i lepota 30. jan 202113:29 > 11. maj 2021 12:10
podočnjaci
Foto:youtube.com/channel/TheStyleBlog

Muku mučiš s prekrivanjem tamnih podočnjaka? Vreme je da isprobaš trik s crvenim ružem. Zvuči neverovatno, ali malo crvenog karmina, u kombinaciji s korektorom i puderom, neutralizuje tamne kolutove oko očiju.

Ovaj trik zaista ne može biti jednostavniji. Potreban ti je kremasti crveni ruž koji ćeš laganim potezom direktno naneti ispod oka. Potom ga prstima ili blenderom lagano utapkaj da se što bolje upije u kožu. Pritom imaj na umu da je u ovom slučaju manje zapravo više, pa kreni s nanošanjem manje količine ruža koju ćeš postepeno dodavati ako za to bude potrebe.

Takođe, pripazi da prilikom nanošanja ruža ne trljaš previše kožu da je ne bi dodatno razvukla, budući da je posebno delikatna upravo na predelu oko očiju. Ruž nije nužno direktno naneti na kožu već to možeš da uradiš i uz pomoć četkice za senku, pišu na sajtu 24sata.hr.

Pročitajte još:

Potom nastavi sa svojom uobičajenom procedurom nanošenja šminke. Ipak, imaj na umu da je šminkanje bolje dovršiti kremastim korektorom i tečnim puderom, a ne praškastim proizvodima jer će se lakše upiti u kožu i stopiti s nanesenim ružem. Naravno, prilikom odabira ruža treba da gledaš i boju tvoje kože jer je vrlo važno da pronađeš nijansu koja ti savršeno odgovara.

Dok će žene svetlije puti radije posegnuti za crvenim ruževima ružičastog podtona, za one s tamnijim tenom znatno su bolje opcije nijanse s narandžastim prizvukom. I ne, nije reč o magiji. Sve se zapravo svodi na osnovne teorije boja. Podočnjaci su tamni i deluju hladno, a mogu se korigovati baš uz tople boje poput crvene. Upravo zbog toga bi crveni ruž trebalo da neutralizuje podočnjake i da ih uskladi s tenom.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram