Trik najpoželjnije Šveđanke na svetu za top formu u 48. godini

Victoria Silvstedt,
Foto: FOURQUI SANDRA / Sipa Press / Profimedia

Viktorija Silvšted je prešla dug put od dana kada je postala zečica godine.

Danas je uspešna poslovna žena koja investira u start-up biznise i trguje, modeling je odavno ostavila iza sebe da bi živela uravnoteženijim načinom života.

Viktorija Silvšted je odrasla u malom selu na severu Švedske i od pete godine je bila u juniorskom švedskom skijaškom timu. Kada je imala 16 godina, doživela je tešku nesreću tokom spusta i majka joj je zabranila da nastavi da se takmiči. Kasnije je postala Mis Švedske, a kad je završila školu, napustila je Švedsku i otišla u Pariz. Roditeljima je rekla da će doći kući posle leta, ali se nikad nije vratila.

Victoria Silvstedt
Foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

U Parizu je jurila modeling karijeru, ali kako je rekla bila je „visoka, plavokosa, mišićava mlada žena, što pariske modne kuće uopšte nisu htele“.

„Rekli su mi da se ošišam, smršam, smirim se. Bila sam u šoku – mislila sam da će mi manekenstvo biti lako, ali Pariz je bio kao hladan tuš. Radila sam oko 12 kastinga dnevno i nigde se nisam uklapala“, izjavila je.

Victoria Silvstedt
Foto: Aslan / Papixs / Profimedia

Na kraju je jedan posao doveo do drugog, promenila je agenciju i preselila se u lep stan sa cimerkom Melanijom Knaus, sada poznatom kao Melanija Tramp. Živele su zajedno godinu dana i radile u različitim modeling agencijama.

Viktorija je onda potpisala ugovor sa Elite Models u Njujorku, dobila je kampanju za Guess farmerke i to joj je otvorilo vrata. Snimala je za televiziju i svaku priliku je iskoristila na najbolji način.

S obzirom da je mnogo radila u Evropi vratila je svoju američku zelenu kartu, jer kako je kazala – nije imalo smisla da zarađuje evre i plaća porez u Americi.

Victoria Silvstedt
Foto: Thibault Monnier, PacificCoastNe / Pacific coast news / Profimedia

Godine 2011. je postala stanovnica Monaka. Od 2008. godine je aktivna investitorka na finansijskom tržištu. Bilo je faza kad je u toj biznis sferi gubila mnogo novca, pa je rešila da ulaže svoj novac i počne sama da trguje. Uložila je novac u švedsku kozmetičku kompaniju Base of Sweden, kao i u proizvodnju proseka.

Viktorija danas ima 48 godina i izgleda odlično. Kako održava svoju fit formu i mladalački izgled?

Victoria Silvstedt
Foto: Agence / Bestimage / Profimedia

„Pa, pošto volim da se dobro zabavljam, moram da pronađem tu ravnotežu. Dakle, održavam zdrav fitnes režim, povremeno hodam i radim jogu i pilates, uzimam vitamine, pijem vodu i pokušavam da spavam najmanje osam sati. Svako jutro uzimam sok od celera i toplu vodu i limun. Za doručak jedem ovsenu kašu i ne jedem mnogo mesa. Trudim se da ne jedem prerađenu i prženu hranu i mlečne proizvode. To sve funkcioniše. Svi pokušavamo da pronađemo izvor mladosti, a ja ga tražim svaki dan. Ali kunem se u sok od celera. Ideju sam dobila od svog gurua za zdravlje na Instagramu, Medical Medium. Hajde da vidimo da li radi i da poživim do 120!“

***

Bonus video: Brza frizura

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram